Πολιτική

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν η έδρα τού Ηλιόπουλου να πάει στον Κασσελάκη

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν η έδρα τού Ηλιόπουλου να πάει στον Κασσελάκη Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC
Προτρέπουν όσους προηγούνται του Κασσελάκη στη σειρά εκλογιμότητας, να μην αποδεχτούν την έδρα

Ως «μια θαυμάσια ευκαιρία να έχουμε στη Βουλή ως Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας μας τον Πρόεδρο μας, τον Στέφανο Κασσελάκη» βλέπει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρος Αυλωνίτης την παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, Όθωνα Ηλιόπουλου. Στο ίδιο μήκος κύματος τάσσονται οι Νίνα Κασιμάτη και Πέτρος Παππάς. 

Ο Αλ. Αυλωνίτης προτρέπει όσους προηγούνται του Κασσελάκη στη σειρά εκλογιμότητας να «αποδεχθούν την αναγκαιότητα να καταλάβει αυτός τη θέση του βουλευτή Επικρατείας μη αποδεχόμενοι την έδρα».

Η Νίνα Κασιμάτη επισημαίνει ότι «Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανήκει πρωταρχικά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τους ψηφοφόρους του, που έχουν ήδη εκλέξει Πρώτο μεταξύ ίσων τον Στέφανο Κασσελάκη» και ο Πέτρος Παππάς υπογραμμίζει ότι θεωρεί «αυτονόητη υποχρέωση των υπολοίπων επιλαχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , να διευκολύνουν την παράταξή μας, ώστε να έχει τον Πρόεδρο της στα έδρανα του Κοινοβουλίου». 

Αναλυτικά η δήλωση του Αλεξάνδρου Αυλωνίτη:

«Τον Όθωνα Ηλιόπουλο, τον βουλευτή Επικρατείας του κόμματος μας, τον γνώρισα ως συνάδελφο στη Βουλή. Εξαιρετικός βουλευτής, εξέχων επιστήμων, καλός φίλος. Στενοχωρήθηκα που παραιτήθηκε σήμερα από βουλευτής. Εκπροσωπούσε επάξια την ομογένεια. Θεωρώ ως υποχρέωσή μου να τον ευχαριστήσω και εγώ για όσα προσέφερε αλλά και όσα θα συνεχίσει να προσφέρει στο κόμμα μας.

Ταυτόχρονα όμως είναι και μια θαυμάσια ευκαιρία να έχουμε στη Βουλή ως Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής ομάδας μας τον Πρόεδρο μας, τον Στέφανο Κασσελάκη. Η παρουσία του εκεί είναι αναγκαία για ευνόητους πολιτικούς λόγους. Όσοι συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος μας, και προηγούνται του πρόεδρου μας, στη σειρά εκλογιμότητας είμαι βέβαιος ότι θα αποδεχθούν την αναγκαιότητα να καταλάβει αυτός τη θέση του βουλευτή Επικρατείας μη αποδεχόμενοι την έδρα, έτσι ώστε να καταλάβει και τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας.

Άλλωστε, είναι ξεκάθαρη η βούληση του άξιου συναδέλφου, του μέγιστου επιστήμονα Όθωνα Ηλιόπουλου στην επιστολή παραίτησής του: «…παραιτούμαι υπέρ του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη» αναφέρει και υπερασπιζόμενος τους αγώνες που δώσαμε για μια σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα, δηλώνει την πεποίθησή του ότι η σκέψη του αυτή αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό.

Τιμώντας την προσφορά του, την συμπόρευση μαζί μας και την βούλησή του οφείλουμε να πειθαρχήσουμε θέτοντας το συνολικό συμφέρον πάνω από το εγώ μας.

Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι οι έδρες αυτές ανήκουν αποκλειστικά στο κόμμα μας. Συνυπογράφω λοιπόν τα όσα υποστηρίζει ο Όθωνας Ηλιόπουλος και θεωρώ ότι η έδρα ανήκει στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη».

Αναλυτικά η δήλωση της Νίνας Κασιμάτη:

«Ο Όθων Ηλιόπουλος ως Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε επάξια τον Απόδημο Ελληνισμό και, έχοντας η ίδια γνώση και εμπειρία στο πεδίο, τον ευχαριστώ και προσωπικά για όσα προσέφερε από αυτή τη θέση.

Πλέον, παρουσιάζεται μια μοναδική και πρωτόγνωρη ευκαιρία για την Ελλάδα, τον Ελληνικό Λαό και τον Ελληνισμό της Διασποράς, που διαθέτει αστείρευτες — αλλά ηθελημένα αναξιοποίητες - δυνάμεις για την προώθηση των εθνικών ζητημάτων και τη δυναμική ηγεμονία του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η ευκαιρία αυτή είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, να γίνει ο πρώτος Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μελλοντικός Πρωθυπουργός, όντας ο ίδιος Απόδημος Έλληνας και πανάξιο τέκνο του Ελληνισμού της Διασποράς.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανήκει πρωταρχικά στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τους ψηφοφόρους του, που έχουν ήδη εκλέξει Πρώτο μεταξύ ίσων τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πρόεδρε, σε περιμένουμε στο έδρανό σου στη Βουλή για τις μεγάλες μας μάχες!»

Αναλυτικά η δήλωση του Πέτρου Παππά:

«Η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου ανοίγει τον δρόμο ώστε ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη να εκπροσωπήσει το κόμμα και στη Βουλή.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πολιτική συγκυρία για όλους τους Έλληνες, θεωρώ αυτονόητη υποχρέωση των υπολοίπων επιλαχόντων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , να διευκολύνουν την παράταξή μας, ώστε να έχει τον Πρόεδρο της στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Η ελληνική ομογένεια, η Δημοκρατική Παράταξη, οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της αλλά και τα εκατομμύρια των απογοητευμένων Ελλήνων, έχουν την ευκαιρία να δυναμώσουν την φωνή τους μέσα από την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.

Είναι η ώρα της ευθύνης ώστε να δείξουμε στον κόσμο ότι το κόμμα μας και θέλει και μπορεί!».