Ελλάδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου Φωτογραφία: Eurokinissi
Δύο μηνύματα εστάλησαν μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου, κοντά σε σπίτια, ωστόσο αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16:42 και κοντά υπάρχουν κατοικίες. Για την κατάσβεσή της, επιχείρησαν 90 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. 

Σημειώνεται ότι δύο μηνύματα εστάλησαν μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου

Οι κάτοικοι αρχικά έλαβαν μήνυμα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

{https://x.com/112Greece/status/1812486488065515894}

Λίγο αργότερα έλαβαν νέο μήνυμα να απομακρυνθούν προς Ανάβυσσο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Ανάβυσσο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

{https://x.com/112Greece/status/1812488595476815892} 

Κικίλιας: Σε 30 λεπτά αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά 

Σε 30 λεπτά αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Λαύριο, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια» και προσθέτει ότι «αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Λαυρίου, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Σουνίου, από το ύψος της οδού Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο, και στη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, από το ύψος του Ναού Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαύριο.

NETWORK