Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Εξοργιστικές καταγγελίες - Άφησαν χωρίς νερό και φαγητό τους εποχικούς πυροσβέστες

Φωτιά στην Αττική: Εξοργιστικές καταγγελίες - Άφησαν χωρίς νερό και φαγητό τους εποχικούς πυροσβέστες Φωτογραφία: Eurokinissi
«Χάθηκε η μπάλα, μείναμε ξεκρέμαστοι, για τρίτη ημέρα μας έχετε του πεταματού» ξεσπούν στα social.

Χωρίς νερό και τροφή καταγγέλλουν πως έμειναν οι εποχικοί πυροσβέστες μέσω της σελίδας τους στο Facebook. «Φαίνεται πως για να πιουμε νερό σε αυτή την πυρκαγιά θα πρέπει να κάνουμε αναρτήσεις στο Facebook μπας και φοβηθούν τη δημοσιότητα και μεριμνησουν. Η ώρα είναι 5 το απόγευμα. Η τελευταία φορά που μοιράστηκαν νερά και τροφή στους Πυροσβέστες ήταν εχθες το βράδυ στις 9», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Κάτι που επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Ελλάδος κ. Θανάσης Ψαρόπουλος, καθώς το Dnews ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και ο ίδιος ανέφερε τα εξής.

«Χάθηκε η μπάλα, μείναμε ξεκρέμαστοι μέχρι κι από νερά και από τροφή. Μπορεί να λέει ο υπουργός ότι έχουν δωθεί νερά αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν δόθηκαν. Ήταν αρκετές ώρες, δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς γιατί δεν ήμασταν όλα τα πληρώματα από την αρχή στην φωτιά. 700 άτομα, γίναμε μετά από ώρες διότι ερχόντουσαν απ όλη την Ελλάδα. Γενικά παλεύουμε με ότι έχουμε. Λίγα άτομα προσωπικό τα οποία κουράζονται πάρα πολύ γιατί πηγαίνουν από συμβάν σε συμβάν. Όλο το καλοκαίρι δεν σταματάμε καθόλου».

Αναλυτικά, και η ανάρτηση στη σελίδα των εποχικών πυροσβεστών στο Facebook: «Φαίνεται πως για να πιουμε νερό σε αυτή την Πυρκαγιά θα πρέπει να κάνουμε αναρτήσεις στο Facebook μπας και φοβηθούν τη δημοσιότητα και μεριμνησουν. Η ώρα είναι 5 το απόγευμα. Η τελευταία φορά που μοιράστηκαν νερά και τροφή στους Πυροσβέστες ήταν εχθες το βράδυ στις 9. Και όλα αυτά στην πρωτεύουσα της χώρας που υποτίθεται πως όλοι οι "υπευθυνοι" είναι εδώ μαζεμένοι!

Σας ευχαριστούμε για τρίτη ημέρα που μας έχετε του πεταματού, μην ξεχάσετε να βγειτε στα κανάλια να δηλώσετε πόσο πολύ μας ευχαριστείτε. Στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ακούει κανένας ή ξεκουράζεστε στο κλιματιστικό σας; ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ! κύριε Πρωθυπουργέ Kyriakos Mitsotakis , κύριε Υπουργέ Vassilis Kikilias νεράκι να πιουμε ζητάμε, τι ζηταμε;».

Τέλος για ακόμη μία φορά ο κ. Ψαρόπουλος ζητάει να βγει προκήρυξη για τους συμβασιούχους πυροσβέστες. «Ζητάμε να βγει μία προκήρυξη και να μας μοριοδοτήσει την εμπειρία μας χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς, μέσω ΑΣΕΠ δεν ζητάμε να μπούμε από το παράθυρο», καταλήγει.

NETWORK