Ελλάδα

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 74 συλληφθέντες της συμπλοκής - Στην ανακρίτρια για προθεσμία

Λεωφόρος Αλεξάνδρας: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 74 συλληφθέντες της συμπλοκής - Στην ανακρίτρια για προθεσμία Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων

Αντιμέτωποι με πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων είναι οι 74 συλληφθέντες οπαδοί του Παναθηναϊκού, μετά τη χθεσινή συμπλοκή ανάμεσά τους, έξω από τη γήπεδο της ομάδας, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα:

- Συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
- Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροη
- Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών
- Ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών
- Κατοχή εκρηκτικών

Οι πλημμεληματικές κατηγορίες:

- Επικίνδυνη σωματική βλάβη
- Διατάραξη κοινής ειρήνης
- Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
- Βιαιοπραγία κατά άλλου
- Κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη

(κατά συναυτουργία και με αφορμή αθλητική εκδήλωση)

- Παράνομη κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων
- Παράνομη οπλοφορία
- Οπλοχρησία
- Προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ίδια χρήση

Οι 72 εκ των 74 συλληφθέντων (δυο νοσηλεύονται) παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 10η τακτική ανακρίτρια, ενώ η δικογραφία χωρίστηκε για τους πέντε ανήλικους, οι οποίοι θα απολογηθούν ενώπιον ανακριτή ανηλίκων.

Τα δύο άτομα που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων και νοσηλεύονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο κρατούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και στη συνέχεια η ανακρίτρια αναμένεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η προσαγωγή τους

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης με δυο λευκά πούλμαν της Αστυνομίας. Διμοιρίες των Υ.ΜΕ.Τ και των ΜΑΤ έχουν παραταχτεί στο προαύλιο των δικαστηρίων για την αποφυγή έντασης και επεισοδίων.

Ανάμεσα στους 74 συλληφθέντες είναι και πέντε ανήλικοι, εκ των οποίων οι τρεις αλλοδαποί. Από τον έλεγχο στα ποινικά μητρώα τους, προέκυψε ότι οι 26 έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, κατά περίπτωση για βαριά ποινικά αδικήματα.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, πριν τον φιλικό αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ Λάρνακας, άτομο πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνδρας στο πόδι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Συνολικά τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι δυο βαρύτερα και συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή των οπαδικών επεισοδίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 μοτοσυκλέτες, κράνη, γκλοπ, μαχαίρια, σφαίρα, καδρόνια, γάντια, περιλαίμια και κινητά.

NETWORK