Διεθνή

Πέντε συλλήψεις για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι

Πέντε συλλήψεις για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι
Δύο γιατροί από την Καλιφόρνια, μία φημισμένη έμπορος ναρκωτικών, γνωστή ως «βασίλισσα της κεταμίνης», ένας φερόμενος ως διακινητής ναρκωτικών και ο προσωπικός βοηθός του Μάθιου Πέρι που ζούσε μαζί του, κατηγορήθηκαν την Πέμπτη σε σχέση με τον θάνατο του ηθοποιού από υπερβολική δόση σε ατύχημα πέρυσι, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αποσφραγίστηκαν την Πέμπτη.

Ο Πέρι, 54 ετών, βρέθηκε μπρούμυτα στο άκρο μιας πισίνας στο σπίτι του στο Pacific Palisades στις 28 Οκτωβρίου 2023. Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες απέδωσε τον θάνατό του στις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης, ενός αναισθητικού με ψυχεδελικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με συμπληρωματικό κατηγορητήριο 18 κατηγοριών, ο Jasveen Sangha, κάτοικος του Βόρειου Χόλιγουντ που πωλούσε κεταμίνη και άλλα ναρκωτικά, προμήθευσε τον βοηθό του Πέρι με την κεταμίνη που οδήγησε τελικά στον θάνατο του ηθοποιού. Ο βοηθός, Kenneth Iwamasa, έκανε ένεση στον Perry με το φάρμακο την ημέρα που πέθανε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Η σύριγγα χορηγήθηκε από τον Salvador Plasencia, έναν γιατρό που είχε επίσης διανείμει κεταμίνη στον Perry και τον βοηθό του στο παρελθόν, αναφέρει το κατηγορητήριο.

Ο Sangha και ο Plasencia συνελήφθησαν και οι δύο την Πέμπτη στη νότια Καλιφόρνια. Ο δικηγόρος του Sangha δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Είχε συλληφθεί τον Μάρτιο σε σχέση με ξεχωριστή ομοσπονδιακή υπόθεση ναρκωτικών, αλλά αφέθηκε ελεύθερη από την κράτηση αφού κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

NETWORK