Ελλάδα

Γιαννάκος: Εγκληματική αμέλεια να ξεχάσεις το παιδί σου στο αυτοκίνητο με καύσωνα

Γιαννάκος: Εγκληματική αμέλεια να ξεχάσεις το παιδί σου στο αυτοκίνητο με καύσωνα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΧΧΕΙΟΥ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
«Το παιδί ήταν σε άσχημη κατάσταση χωρίς συνείδηση. Διασωληνώθηκε έγιναν τα πάντα από το προσωπικό του νοσοκομείου» σχολιάσε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Τέτοια τραγωδία δεν τη χωράει  ανθρώπου νους» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για τον θάνατο 23χρονου ΑμεΑ στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς είχαν ξεχάσει τον 23χρονο μέσα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να καταλήξει από θερμοπληξία.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος σχολιάζοντας το περιστατικό ανέφερε πως «στα επείγοντα του νοσοκομείου Χαλκίδας χθες μεσημέρι μεταφέρθηκε ένα 23χρονο παιδί ΑμεΑ στις 3 μ.μ.

»Το παιδί ήταν σε άσχημη κατάσταση χωρίς συνείδηση. Διασωληνώθηκε έγιναν τα πάντα από το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά δεν τα κατάφερε. Το βράδυ κατέληξε στη παθολογική κλινική». Ο Μιχάλης Γιαννάκος συνέχισε αναφέροντας πως «oι γονείς του το ξέχασαν κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο με καύσωνα μεσημεριάτικα» ενώ  χαρακτήρισε «εγκληματική αμέλεια» την κίνησή τους «και μάλιστα χωρίς να περάσει πολύς καιρός από το παιδάκι που έχασε τη ζωή του στην Άρτα που επίσης ξεχάστηκε στο αυτοκίνητο. Τότε έγινε μεγάλη προσπάθεια να αναδειχθούν οι κίνδυνοι για τη ζωή των παιδιών που τα παρατάνε σε αυτοκίνητα. Το  παιδί στη Χαλκίδα πήγε για νεκροψία, που προφανώς θα επιβεβαιωθεί η εκτίμηση των γιατρών του νοσοκομείου Χαλκίδας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.