Ελλάδα

Έρευνες για επίθεση με πέτρες σε ελικόπτερο της πυροσβεστικής

Έρευνες για επίθεση με πέτρες σε ελικόπτερο της πυροσβεστικής Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Την ώρα που το ελικόπτερο πήγε σε λιμνοδεξαμενή για να γεμίσει με νερό.

Ένα απαράδεκτο περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την κατάσβεση της φωτιάς στα Άνω Άκρια Ηρακλείου: πέταξαν πέτρες σε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Το ελικόπτερο πήγε σε λιμνοδεξαμενή, σε περιοχή του δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, προκειμένου να γεμίσει με νερό, όταν δέχθηκε επίθεση με πέτρες. Μάλιστα, σύμφωνα με το Cretalive, υπάρχει η μαρτυρία πιλότου ότι είδε τουλάχιστον ένα άτομο να σταματά με δίκυκλο και να μαζεύει πέτρες, για να τις πετάξει στο ελικόπτερο.

Οι αρχές έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό και κάνουν έρευνες, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Ο δήμαρχος Αρχανών- Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, δήλωσε στο Cretalive ότι δεν έχει φτάσει στον ίδιο κάποια σχετική καταγγελία. Ωστόσο, έκανε μία πρώτη ανεπίσημη έρευνα, από την οποία δεν προκύπτει κάτι συγκεκριμένο.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι έστειλε άνθρωπο στη συγκεκριμένη λιμνοδεξαμενή και πως δεν εντοπίστηκε κάποια ύποπτη κίνηση. Ακόμα, σημείωσε ότι τα ελικόπτερα ανεφοδιάζονταν κανονικά.

«Φυσικά σε καμία περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές, αν αποδειχτεί ότι ισχύουν, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Πρέπει η αστυνομία να τις διερευνήσει και να μην στιγματίζεται μια ολόκληρη περιοχή», υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Άνω Άκρια του Ηρακλείου ενεργοποιήθηκε νωρίτερα το 112, για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Άνω Άκρια, Κάτω Άκρια, Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου απομακρυνθείτε προς Ασήμι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα που εστάλη στους πολίτες.