Ελλάδα

ΛΑΡΚΟ: Σύλλογος γονέων απαντά στον Σταϊκούρα μετά το «κάθεστε και πληρώνεστε»

ΛΑΡΚΟ: Σύλλογος γονέων απαντά στον Σταϊκούρα μετά το «κάθεστε και πληρώνεστε» Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Για αθλιότητες και ψεύδη κατηγορεί τον Χρήστο Σταϊκούρα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Απάντηση στο «κάθεστε και πληρώνεστε» του Χρήστου Σταϊκούρα έδωσε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Λάρυμνας.

Μετά την διάσταση που πήρε το θέμα ωστόσο ο υπουργός Υποδομών έκανε λόγο για «ψευδείς αναφορές». «Κύριε Υπουργέ εκεί ήμασταν 12 γυναίκες και ακούσαμε όσα ειπώθηκαν! Σας εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας, τις σκέψεις μας και προφανώς σας προκάλεσε δυσφορία. Όμως, παρόλα τα όσα βιώνουμε εδώ και καιρό, δεν τα έχουμε χαμένα και καταλαβαίνουμε περισσότερα από όσα νομίζετε» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Όλα ξεκίνησαν όταν το περασμένο Σάββατο ο Χρήστος Σταϊκούρας βρέθηκε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Λοκρίδα. Στον χώρο βρέθηκαν και γυναίκες εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και όταν απευθυνόμενες στον υπουργό τον ρώτησαν τι θα γίνει τελικά, εκείνος απάντησε πως χαρακτηριστικά «Κάθεστε και πληρώνεστε, από Δευτέρα είστε απολυμένοι, δεν υπάρχει επενδυτής, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχουν προγράμματα». Στη συνέχεια ο Χρήστος Σταϊκούρας μπήκε στο υπουργικό αυτοκίνητο και έφυγε.

Θέση πήρε και ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, ο οποίος δήλωσε στο Open πως «πληρωνόμασταν με περικοπές 40%, χωρίς δώρα και επιδόματα. Αυτό ήταν ότι πληρωνόμασταν κανονικότατα. Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα εισόδημα», τόνισε.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Λάρυμνας απάντησε στον υπουργό λέγοντας σε ανακοίνωσή τους πως: «Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Λάρυμνας καθώς και εκπρόσωποι της χορευτικής μας ομάδας, παρευρέθηκαν το Σάββατο 13/07/2024 στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Εξάρχου για το 23ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.Εκεί μας πλησίασε για χαιρετισμό ο Υπουργός υποδομών κύριος Σταϊκούρας. Σε ερώτημα για το φλέγον θέμα της ΛΑΡΚΟ απάντησε χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης κάνοντας δηλώσεις όπως αυτές κοινοποιήθηκαν με δελτίο τύπου από το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ.

»Κύριε Υπουργέ εκεί ήμασταν 12 γυναίκες και ακούσαμε όσα ειπώθηκαν! Σας εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας, τις σκέψεις μας και προφανώς σας προκάλεσε δυσφορία. Όμως, παρόλα τα όσα βιώνουμε εδώ και καιρό, δεν τα έχουμε χαμένα και καταλαβαίνουμε περισσότερα από όσα νομίζετε. Λυπούμαστε πολύ για την εξέλιξη των γεγονότων. Θα περίμενε κάνεις η πολιτική ηγεσία να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους, τους γονείς και τα παιδιά. Αλλά κάτι τέτοιο μάλλον φαντάζει ουτοπία. Δανειζόμαστε το τρίστιχο του ποιητή Τσιμάρα Τζανάτου και σας εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την απογοήτευσή μας για την εξέλιξη του εργοστασίου: "Όταν σου μιλάει ο άλλος για όσα τον τσακίζουν, μην του απαντάς λες και είναι πλατάνι. Ως στάχυ σου εξομολογείται...".».