Πολιτική

Νέα Αριστερά: Κοινωνικό, εργασιακό και οικονομικό έγκλημα οι επιλογές της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ

Νέα Αριστερά: Κοινωνικό, εργασιακό και οικονομικό έγκλημα οι επιλογές της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ Φωτογραφία: INTIME
Η κυβέρνηση τόσα χρόνια εγκληματούσε στις πλάτες των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας, σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης στην ΛΑΡΚΟ οδήγησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, σε ένα κοινωνικό, εργασιακό και οικονομικό έγκλημα» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας στοχοποίησε συστηματικά την εταιρεία και στην πραγματικότητα την απαξίωνε» συνέχισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η Νέα Δημοκρατία επί πέντε χρόνια κάτω από την ομπρέλα του καθεστώτος ειδικής διαχείρισης εκβίαζε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και εξαπέλυε μια πρωτοφανή προπαγάνδα πίεσης και διαστρέβλωσης των γεγονότων. Ο στόχος της ήταν ένας: να παραδώσει «καθαρή» τη ΛΑΡΚΟ στον νέο επενδυτή.

»Και τελικά τι κατάφερε; Ο προτιμητέος επενδυτής που είχε αναδειχθεί μέσα από τις διαδικασίες του υπουργείου Οικονομικών να αποφασίσει να αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη ΛΑΡΚΟ, καταδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση, όχι απλά δεν είχε σχέδιο, αλλά εγκληματούσε στις πλάτες των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας σε μια εποχή ενεργειακής ανασφάλειας.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατέληξε στην ανακοίνωσή του λέγοντας πως «η μόνη λύση είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δημόσιας επένδυσης για τη ΛΑΡΚΟ με την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Όπως έχει αποδειχθεί, οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι ανεφάρμοστη, εμμονική και εγκληματική».