Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε επιστρέφει η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς Κελσίου

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε επιστρέφει η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς Κελσίου
Επιμένει η ζέστη, συνοδεία και καταιγίδων τις απογευματινές ώρες προς τα κεντρικά και βόρεια.

Το σκηνικό του καιρού βαίνει με αργούς ρυθμούς προς αποκλιμάκωση του καύσωνα καθώς όπως εξηγεί και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το παρατεταμένο κύμα ζέστης με τις ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες θα ολοκληρώσει το πέρασμά του σε μερικά 24ωρα.

Η αλήθεια είναι ότι οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν για τα καλά με τη επίμονα ανοδική πορεία του υδραργύρου που πολιορκεί τη χώρα μας τις τελευταίες 12 μέρες. Η αλλαγή μάλιστα του καιρού και η υποχώρηση της θερμοκρασίας στα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα των 35° βαθμών Κελσίου πλησιάζει.

Σύμφωνα με την ανάρτηση Μαρουσάκη «Μερικά 24ωρα υπομονή θα πρέπει να κάνουμε σε ότι αφορά το έντονο και παρατεταμένο κύμα ζέστης μιας και προς τα μέσα της νέας εβδομάδας φαίνεται ικανοποιητική πτώση του υδραργύρου όπου σύμφωνα και με το διάγραμμα της αλήθειας"φαίνεται να προσεγγίζουμε μετά από πολύ καιρό τα κανονικά για την εποχή επίπεδα που είναι περίπου οι  σε ότι αφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες. Μάλιστα αυτή η υποχώρηση του υδραργύρου θα συνοδευτεί και από έντονη αστάθεια η οποία θα κάνει αισθητή την παρουσία της από το Σαββατοκύριακο με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς τα κεντρικά και βόρεια και με έμφαση τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες».

Γίνεται μάλιστα και πιο περιγραφικός ως προς την πτώση της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά δεδομένα του Ιουλίου με ένα επεξηγηματικό γράφημα που αποτυπώνει ξεκάθαρα πώς από την σημερινή αφόρητη από πλευράς ζέστης ημέρας φτάνουμε στις 23 Ιουλίου που φαίνεται η ουσιαστική αλλαγή και αποτελεί τη μέρα ορόσημο που θα οδηγήσει σε θερμοκρασιακή αποκατάσταση. Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος «Από τις 23 του μήνα και στη συνέχεια γίνεται έντονα φανερή η υποχώρηση του υδραργύρου πλησιάζοντας τους 35° περίπου βαθμούς (κόκκινη ευθεία) μια σχεδόν κανονική για την εποχή θερμοκρασιακή τιμή»

{https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/pfbid05yP5BRbYoZe2GnUkreB1PBHTW3KJBSzVe5zcPtnMJAKDsVA3BJUxN7h7H7GjAKDwl}