Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τα νέα στοιχεία για τα μέτωπα κακοκαιρίας που έρχονται

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τα νέα στοιχεία για τα μέτωπα κακοκαιρίας που έρχονται Φωτογραφία: Sooc
Μπορεί η θερμοκρασία να ανεβαίνει ωστόσο ο καιρός παραμένει άστατος. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης βλέπει νέα μέτωπα κακοκαιρία που θα απασχολήσουν μέρος της ηπειρωτικής χώρας μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Άστατες οι καιρικές συνθήκες και σήμερα με μία αστάθεια τις απογευματινές ώρες στον ηπειρωτικό κορμό, με βροχοπτώσεις σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Κοντά στο απόγευμα θα αρχίσουν να αναπτύσσονται συννεφιές αστάθειας στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα αλλά και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν μπόρες αλλά και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι με ασθενείς και τοπικά μέτριες εντάσεις ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει κοντά στους 32 με 334 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, λίγο πιο πάνω από τα επίπεδα για την εποχή.

Στην Αττική αναμένονται κάποιες συννεφιές το απόγευμα από την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Η θερμοκρασία κοντά στους 33 με 34 αργά το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν συννεφιές το απόγευμα οι οποίες νωρίς το βράδυ δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Και αύριο Τετάρτη δεν αλλάζει το καιρικό μοτίβο, αστάθεια θα βγει κυρίως στην ηπειρωτική χώρα τις απογευματινές ώρες, με την επίδραση και της ηλιακής ακτινοβολίας θα ανέβει ο υδράργυρος, ζεσταίνοντας έτσι την ατμόσφαιρα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα περιοριστεί η αστάθεια.

Το Σαββατοκύριακο, τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν μία διαταραχή από την κεντρική Ευρώπη να κινείται πιο ανατολικά και με τα μέτωπα κακοκαιρίας που θα την συνοδεύουν να επηρεάζει και τη χώρα μας, ιδιαίτερα την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα τις απογευματινές ώρες με βροχές κα καταιγίδες.