Ελλάδα

Ξεκίνησε η κακοκαιρία - Απότομη αλλαγή του καιρού

Ξεκίνησε η κακοκαιρία - Απότομη αλλαγή του καιρού Φωτογραφία: onlarissa.gr
Ξεκίνησε η κακοκαιρία που θα περάσει από τις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα και αύριο. Απότομη αλλαγή καιρικού σκηνικού στην Αγιά Λάρισας σήμερα, η οποία ξύπνησε με έντονη βροχόπτωση.

Ξεκίνησε η κακοκαιρία που θα περάσει από την Ελλάδα σήμερα και αύριο. Στις 8 το πρωί «άνοιξαν» οι ουρανοί στην περιοχή Αγιά της Λάρισας, ύστερα από τον παρατεταμένο καύσωνα, ενώ σε κάποιες περιοχές υπήρξε και χαλαζόπτωση. Μάλιστα, πλημμύρισε προς στιγμή ο δρόμος Λάρισας – Αγιάς σε στυκεκριμένο σημείο.

Βάσει των μετεωρολογικών προγνώσεων, από σήμερα έρχονται βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας γενικότερα στην περιοχή της Λάρισας.

{https://www.facebook.com/nikos.selinis/videos/1885111298658497/}

Ο καιρός αύριο

Αρχικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές εκτός από τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από νωρίς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και σε όλα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 34 με 36 βαθμούς, και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.