Ελλάδα

Κοινωφελής εργασίας η ποινή για τον 27χρονο που αναστάτωσε το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Κοινωφελής εργασίας η ποινή για τον 27χρονο που αναστάτωσε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Ο 27χρονος έκανε λόγο για παρεξήγηση.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών στον 27χρονο Ελληνοαμερικανό που έβρισε και απείλησε μία υπάλληλο αεροπορικής εταιρίας και δύο αστυνομικούς, όταν, λόγω καθυστερημένης άφιξής του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», δεν του επιτράπηκε να επιβιβαστεί στην πτήση του για Λάρνακα.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό και αποφάσισε με τη συναίνεσή του να μετατρέψει την ποινή του σε κοινωφελή εργασία δηλαδή 1 ώρα/ημέρα και σύνολο 420 ώρες εργασίας, όπως ισχύει ο συγκεκριμένος θεσμός με τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές. Ο 27χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

«Έφτασε στο γκισέ 5-10 λεπτά πριν φύγει η πτήση, η πύλη επιβίβασης είχε ήδη κλείσει» κατέθεσε η υπάλληλος στο δικαστήριο, η οποία πρόσθεσε ότι ο 27χρονος την έβρισε χυδαία, χτυπώντας παράλληλα με γροθιά το πλαστικό προστατευτικό τζάμι στο γκισέ της εταιρίας. «Είμαστε προετοιμασμένοι να χειριζόμαστε τέτοιου είδους καταστάσεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν μου είχε συμβεί άλλη φορά», πρόσθεσε .

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία ενώ ο 27χρονο συνέχιζε την ίδια συμπεριφορά με απειλές προς τους αστυνομικούς. «Μας απείλησε ότι θα "μείνετε αύριο χωρίς δουλειά"», κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, οι δύο αστυνομικοί που κλήθηκαν ως μάρτυρες.

Ο πατέρας του 27χρονου απέδωσε τη συμπεριφορά του γιου του στη λαχτάρα που είχε να «μας συναντήσει» στην Κύπρο, ενώ ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό του. Από την πλευρά του ο 27χρονος έκανε λόγο για παρεξήγηση. «Έβρισα τον εαυτό μου. Άκουσαν κάτι άλλο απ' αυτά που είπα» ανέφερε τονίζοντας ότι τις εκφράσεις που του αποδίδονται δεν τις γνωρίζει στα ελληνικά, ενώ αρνήθηκε ότι χτύπησε το πλεξιγκλάς.
«Δεν εκπροσωπούν ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου τέτοιου είδους συμπεριφορές», πρόσθεσε ενώ ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν.