Ελλάδα

Πολύνεκρο τροχαίο στην Κυπαρισσία: Δριμύ κατηγορώ για τον δρόμο «καρμανιόλα»

Πολύνεκρο τροχαίο στην Κυπαρισσία: Δριμύ κατηγορώ για τον δρόμο «καρμανιόλα»
Το τροχαίο σημειώθηκε στη γνωστή στην περιοχή «στροφή της Ελαίας», όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί πάρα πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα.

Ανείπωτη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση της διπλής οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην εθνική οδό Πύργου - Κυπαρισσίας, κοντά στην περιοχή Ελαία, στη Μεσσηνία, όταν νταλίκα θέρισε τρία ΙΧ.

Νεκροί από τα συντρίμμια των οχημάτων ανασύρθηκαν ένας 38χρονος, η ενός έτους κόρη του, ένας 44χρονος και η 13χρονη κόρη του, ενώ σοβαρά έχουν τραυματιστεί ο εξάχρονος γιος του 38χρονου και ο 19χρονος γιος του 44χρονου.

Όσον φορά τις συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος, σύμφωνα με την Αστυνομία, η νταλίκα που οδηγούσε ένας 39χρονος και είχε κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία, εισήλθε, υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ανετράπη και συγκρούστηκε με τα τρία διερχόμενα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.

Αρχικά, η νταλίκα συγκρούσθηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος και στο οποίο επέβαιναν η συνομήλικη σύζυγός του, η ενός έτους κόρη τους και ο εξάχρονος γιος τους. Στη συνέχεια, έπεσε πάνω σε δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος και επέβαιναν η 13χρονη κόρη του, ο 19χρονος γιος του και η 66χρονη γιαγιά των δύο παιδιών. Κατόπιν, η νταλίκα συγκρούσθηκε με τρίτο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 35χρονος και επέβαινε ένας 66χρονος.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία.

Ο εξάχρονος σοβαρά τραυματίας διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, ενώ ο 19χρονος διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Ελαφρύτερα έχουν τραυματιστεί η 38χρονη σύζυγος του οδηγού του πρώτου ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, η 66χρονη που επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο, καθώς και ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο οδηγός και ο συνοδηγός του τρίτου αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκαν.

Έρευνες για τα ακριβή αίτια του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί η Αστυνομία.

Καλούν σε κινητοποιήσεις συλλόγους και φορείς σε Μεσσηνία και Ηλεία

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στη γνωστή στην περιοχή «στροφή της Ελαίας», όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί πάρα πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα. Με αφορμή τη σημερινή τραγωδία και με επίδικο το επαναλαμβανόμενο εδώ και χρόνια αίτημα για σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο δρόμο Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας καλεί σε κινητοποιήσεις συλλόγους και φορείς.

«Η σημερινή ανείπωτη τραγωδία στην Ελαία Μεσσηνίας, με την απώλεια τεσσάρων ζωών, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, μας υπενθυμίζει με τον πιο σκληρό τρόπο τις τραγικές συνέπειες της έλλειψης σύγχρονων υποδομών στους δρόμους μας και πιο συγκεκριμένα στον δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Στο σημείο της εθνικής οδού Κυπαρισσίας-Πύργου, μια νταλίκα ξέφυγε από την πορεία της και παρέσυρε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων πέντε.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, έχοντας προειδοποιήσει επανειλημμένα για τους κινδύνους αυτού του δρόμου, έχει απαιτήσει εδώ και χρόνια την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για επικαιροποίηση των μελετών και την έναρξη των έργων, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, αφήνοντας τους οδηγούς και τις οικογένειές τους εκτεθειμένους σε καθημερινό κίνδυνο.

Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση. Δεν μπορεί να χαθεί άλλη ζωή στον συγκεκριμένο δρόμο. Το αίμα των αδικοχαμένων βαρύνει τις συνειδήσεις όλων όσων αδιαφορούν για την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ασφαλέστερων οδικών δικτύων, και πιο συγκεκριμένα, το αυτονόητο, την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου. Ας μην επιτρέψουμε άλλη μια τραγωδία να περάσει απαρατήρητη. Ας γίνει αυτή η τραγική απώλεια το έναυσμα για πραγματική αλλαγή.

Από μέρους μας δεσμευόμαστε για την εκ νέου και πλήρη κινητοποίηση του μετώπου όλων των συλλόγων της Μεσσηνίας και της Ηλείας και τη μέχρι τέλους διεκδίκηση του αυτονόητου».