Ελλάδα

Η απόμερη παραλία της Αττικής που κολυμπάς δίπλα στο ιερό της Νεμέσεως

Η απόμερη παραλία της Αττικής που κολυμπάς δίπλα στο ιερό της Νεμέσεως Φωτογραφία: YOUTUBE/Haanity
Μια τέλεια επιλογή για να κολυμπήσετε σε δροσερά και καταγάλανα νερά εντός Αττικής!

Για όσους μείνουν στην πόλη τον Αύγουστο και αναζητούν παραλίες για να απολαύσουν ξέγνοιαστοι τις βουτιές τους μακριά από την πολυκοσμία η παραλία Ραμνούντα στον Μαραθώνα.

Η πρόσβαση είναι λίγο απαιτητική λόγω του χωματόδρομου που οδηγεί σε αυτήν όμως ο τελικός προορισμός θα σας επιβραβεύσει. Ουσιαστικά η παραλία βρίσκεται ακριβώς κάτω από το Ιερό της Ραμνουσίας Νεμέσεως σε μια τοποθεσία καλά κρυμμένη. Η εξωτική ομορφιά της και το γεωγραφικό περιβάλλον της περιοχής με σήμα κατετεθέν του κολπίσκους με βότσαλο είναι ό,τι πρέπει για όσους προτιμούν το μπάνιο σε ακτές που σου προσφέρουν μια μοναδική επαφή με την φύση. Δεν είναι οργανωμένη οπότε καλό είναι να έχετε όλα τα εφόδια μαζί σας για όσο θα μείνετε εκεί.

Μια αγαπημένη επιλογή και για γυμνιστές 

Βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα σε μια τοποθεσία επιμελώς κρυμμένη! Αυτή της η απομόνωση και τα πεντακάθαρα γαλάζια νερά της την έχουν καταστήσει αγαπημένη επιλογή και για όσους προτιμούν τον γυμνισμό. Οπότε να το έχετε στο νου σας πριν πάτε εκεί, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως με όσα τυχόν μπορεί να δείτε.

Πευκόφυτη, με γαλάζια νερά και ησυχία όλη την ημέρα, η Ραμνούντα κάνει τη διαφορά και δικαίως κερδίζει τον τίτλο της πιο απόμερης παραλίας κοντά στην «καρδιά» της Αθήνας. Αξίζει να την επισκεφθείτε μιας και δεν έχουμε συνηθίσει τέτοια τοπία εντός Αττικής!

Πώς θα πάτε: Με πορεία προς το Γραμματικό στρίψτε δεξιά λίγο πριν το χωριό, στην ταμπέλα που αναγράφει Λιμνιώνας. Συνεχίστε στον  χωματόδρομο μέχρι την πινακίδα που δείχνει αριστερά προς Σέσι. Στη συνέχεια στρίβετε δεξιά όπου μια απότομη κατηφόρα θα σας οδηγήσει στην εκκλησία όπου θα παρκάρετε και θα κατευθυνθείτε προς την ακτή.

{https://www.youtube.com/watch?v=uwR0SPVJsUc}