Πολιτική

Πολάκης: Είτε βγω πρόεδρος, είτε χάσω, θα συνεχίσω να είμαι ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης: Είτε βγω πρόεδρος, είτε χάσω, θα συνεχίσω να είμαι ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Η απάντηση του Πολάκη στην ερώτηση αν πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης.

«Επίπονη» χαρακτήρισε ο Παύλος Πολάκης τη διαδικασία στην Κεντρική Επιτροπή και «καθαρό» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με την οποία πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Δήλωσα διαθεσιμότητα για την επόμενη ημέρα και εξέφρασα ένα συνολικό προγραμματικό πλαίσιο που μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, με στόχο το ρίξιμο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Παράλληλα κάλεσε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλουν ώστε «να προχωρήσουμε τις διαδικασίες της εκλογής νέου προέδρου συντεταγμένα και προπαντός ενωτικά, χωρίς τις ακραίες εκφράσεις που ακούστηκαν στο τέλος».

Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει ενότητα μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις απάντησε: «Μπορούμε να πάμε μαζί, η Αριστερά ξέρει να κουβεντιάζει. Είτε βγω πρόεδρος, είτε χάσω, θα συνεχίσω να είμαι ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίζω την προοπτική του κόμματος. Καλώ όλους τους συνυποψηφίους να κάνουν το ίδιο».

Τέλος, σε ερώτηση αν πρέπει να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Παύλος Πολάκης αποκρίθηκε «Αν το θέλει, γιατί όχι;».