Ελλάδα

Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Αλιβέρι, Δομοκό, Ναύπλιο, Τανάγρα και Νέα Σάντα Ροδόπης

Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Αλιβέρι, Δομοκό, Ναύπλιο, Τανάγρα και Νέα Σάντα Ροδόπης Φωτογραφία: INTIME/ΑΡΧΕΙΟΥ
Πάνω από 60 φωτιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίτερα η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Άγιο Αθανάσιο, οικισμό στα Σκούρτα Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στη Λυκούρια Καλαβρύτων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 15:00 και πιθανόν να προκλήθηκε από κεραυνό. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Αλιβέρι, Δομοκό, Ναύπλιο, Τανάγρα, και Νέα Σάντα Ροδόπης. Σε όλα τα μέτωπα παραμένουν ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πάνω από 60 πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα, εκ των οποίων οι 45 μετά το μεσημέρι. Κύρια αιτία, όπως τόνισε ο υπουργός, ήταν η έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και ειδικά σε Αττικοβοιωτία και Εύβοια.

Τόνισε ακόμα ότι «σε δύσκολες, δύσβατες δασικές περιοχές πυροσβέστες, πιλότοι και δυνάμεις πολιτικής προστασίας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις».

{https://twitter.com/Vkikilias/status/1820160657746215254}