Ελλάδα

«Καμπανάκι» Μαρουσάκη: Σε τρεις φάσεις η κακοκαιρία - Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα

«Καμπανάκι» Μαρουσάκη: Σε τρεις φάσεις η κακοκαιρία - Κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα Φωτογραφία: intime
Καμπανάκι από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για επικίνδυνα φαινόμενα τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμυρικά επεισόδια.

Η κακοκαιρία «ATENA» έρχεται στη χώρα μας με άγριες διαθέσεις και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του κάνει λόγο για πλημμυρικά επεισόδια.

Παράλληλα η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού με τις περιοχές τις οποίες θα ξεσπάσει η κακοκαιρία από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΚΥΜΑΤΑ

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας καθώς αυτό κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά (Βίντεο με χάρτη Ευρώπης).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Το πρώτο από τα κύματα που αναμένουμε θα επηρεάσει προς το βράδυ σήμερα και μέχρι το πρωί αύριο το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με τα προγνωστικά να θέλουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού οπότε αυξάνεται και ο κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια (χάρτης 1).

Η δεύτερη φάση αυτού του πρώτου κύματος αναμένεται προς το μεσημέρι αύριο όπου τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς τα κεντρικά και βόρεια (χάρτης 2).

Η τρίτη και τελευταία φάση αυτού του πρώτου κύματος αναμένεται από το βράδυ αύριο και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης όπου θα επηρεαστεί το ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Το δεύτερο κύμα υπολογίζεται μέσα στην Πέμπτη και από τα δυτικά προς τα ανατολικά το οποίο και θα αναλυθεί στην ώρα του.
Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!

{https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/pfbid0aPHHuUHk4gHRDUrSf2vGchGME68AuGVss7FsUbKrsU5YPwVqCJFxLfQQhZFaHuiCl}