Ελλάδα

Καιρός: Έρχονται βροχές σε νοτιότερες περιοχές

Καιρός: Έρχονται βροχές σε νοτιότερες περιοχές
Μεγαλύτερης έκτασης θα είναι οι βροχές σε νοτιότερες περιοχές, καθώς θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των βουνών της κεντρικής Στερεάς και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου, ωστόσο θα είναι παροδική η όποια βροχόπτωση θα σημειωθεί και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος, όπως ανέφερε η Χριστίνα Ρήγου στο Mega.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και καλοκαιρινός αφού από το πρωί ο ήλιος θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά το μεσημέρι θα συννεφιάσει πρόσκαιρα και σε ορεινές περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Μεγαλύτερης έκτασης θα είναι οι βροχές σε νοτιότερες περιοχές, καθώς θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος των βουνών της κεντρικής Στερεάς και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου, ωστόσο θα είναι παροδική η όποια βροχόπτωση θα σημειωθεί και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος, όπως ανέφερε η Χριστίνα Ρήγου στο Mega.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει το θερμόμετρο τους 34 – 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τοπικά στα κεντρικά τμήματα έως 38. Στα νησιά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς και έως 36 στη Ρόδο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σε μέτριες εντάσεις. Στο Ιόνιο 3 – 4 μποφόρ, στο Αιγαίο μέχρι 5 και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν έως 6.

Στην Αττική προβλέπεται λιακάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μόνο το μεσημέρι θα συννεφιάσει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 35 βαθμούς και στα ανατολικά προάστια θα παραμείνει η μέγιστη 2 – 3 βαθμούς πιο χαμηλή, με βοριά εντάσεως 2 – 4 μποφόρ.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά και πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 35 βαθμούς, ασθενείς οι άνεμοι 2 – 3 μποφόρ, βόρειοι και από το μεσημέρι νότιοι.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες.

Παρόμοιες θερμοκρασίες το μεσημέρι 2 – 3 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά, θα κυμανθούν κοντά στους 35 – 37 βαθμούς. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν λίγο, χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις, 3 – 4 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5 – 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Πέμπτη, οι μεσημεριανές μπόρες στα βουνά της χώρας θα επιμείνουν, ωστόσο ο καιρός στις υπόλοιπες πεδινές, παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα είναι αίθριος.

Το θερμόμετρο θα φτάσει το μεσημέρι έως 36 – 38 στα ηπειρωτικά και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στο Αιγαίο στους 33 – 35 βαθμούς, καθώς θα ενισχυθεί το μελτέμι στα 5 – 7 μποφόρ.