Ελλάδα

Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά που κατάκαψε την Αττική, μάχη της Πυροσβεστικής με διάσπαρτες εστίες

Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά που κατάκαψε την Αττική, μάχη της Πυροσβεστικής με διάσπαρτες εστίες
Η φωτιά συνέχισε να καίει ανεξέλεγκτη και μέσα στη νύχτα στη περιοχή Ερυθρός στη Νέα Μάκρη, για την οποία εκδόθηκε και 112: Σηκώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση της φωτιάς στην Νέα Μάκρη που μαινόταν ανεξέλεκτη τα ξημερώματα πίσω από το Κέντρο Υγείας.

Η πυρκαγιά έφτασε κοντά στα πρώτα σπίτια του οικισμού Ερυθρός στη Νέα Μάκρη, ενώ λίγα λεπτά μετά τις πέντε τα ξημερώματα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Ερυθρός να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς Ραφήνα.

{https://x.com/112Greece/status/1823183684230361183}

WhatsApp_Image_2024-08-13_at_06.38.40_6f680.jpeg

WhatsApp_Image_2024-08-13_at_06.38.30_53c00.jpeg

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/403091379553342/}

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής τα ξημερώματα της Τρίτης η εικόνα στα υπόλοια μέτωπα είναι επίσης καλύτερη, δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο και οι άνεμοι είναι πιο αδύναμοι σε σχέση με χθες, όμως οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι αντιμέτωπες με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες: στον Βαρνάβα, στον Μαραθώνα, στη Νέα Μάκρη, στο Άνω Σούλι και στη Πεντέλη, ενώ συνεχώς σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Νωρίτερα, στάλθηκαν δύο μηνύματα από το 112 για την περιοχή του Μαραθώνα: Το ένα πριν από τα μεσάνυχτα με την οδηγία στους κατοίκους της περιοχής Βράνα Μαραθώνα να απομακρυνθούν προς Νέα Μάκρη. Το δεύτερο, μετά τα μεσάνυχτα, για ετοιμότητα στον Μαραθώνα γενικά, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Νεκρή γυναίκα στα Βριλήσσια

Νεκρή εντοπίστηκε, τα ξημερώματα της Τρίτης, μια γυναίκα στα Βριλήσσια η οποία εργαζόταν σε επιχείρηση που κατασκεύαζε στεφάνια για μνήματα.

Η γυναίκα φαίνεται να μην κατάφερε να βγει από το κτήριο το οποίο κάηκε κατά το πέρασμα της τεράστιας φωτιάς με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και υπήρξε έντονη αναστάτωση αργά το βράδυ της Δευτέρας έπειτα από αναφορές για αγνούμενη γυναίκα, η πυροσβεστική σε πρώτη φάση δεν είχε κάποια σχετική πληροφορία.