Ελλάδα

Απάντηση της Πυροσβεστικής για τα εναέρια που επιχειρούσαν στη φωτιά της Αττικής

Απάντηση της Πυροσβεστικής για τα εναέρια που επιχειρούσαν στη φωτιά της Αττικής Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας» αναφέρει η Πυροσβεστική.

Με νέα ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική ενημερώνει για τα εναέρια Μέσα που επιχείρησαν στην καταστροφική φωτιά της ΒΑ Αττικής, μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

«Αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία χθες Τρίτη 13 Αυγούστου 2024» αναφέρει η ανακοίνωσή τα Πυροσβεστικής.

Συνεχίζει δε λέγοντας πως «ειδικά για τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική, επιχειρούσαν συνολικά 36 εναέρια μέσα και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν 20 εναέρια μέσα».

Στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική επιμένει ότι «αυτή είναι η επίσημη και πέραν κάθε αμφισβήτησης καταγραφή στο σύστημα Engage του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων. Η επιμονή στην αμφισβήτηση των εν λόγω στοιχείων θίγει την αξιοπιστία της επιχειρησιακής μας αφοσίωσης ως προς την αποστολή μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός της Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοινώσεις τους ζητούσαν τα επίσημα στοιχεία αμφισβητώντας όσα είχαν ακουστεί από το κυβερνητικό πεδίο.