Ελλάδα

Είναι λάτρεις των διακοπών τον Σεπτέμβρη και έχουν πολλούς λόγους γι' αυτό

Είναι λάτρεις των διακοπών τον Σεπτέμβρη και έχουν πολλούς λόγους γι' αυτό
Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να «περιμένει» και να προγραμματίζει τις διακοπές τούς καλοκαιρινούς μήνες, δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που προτιμούν και επιλέγουν να ταξιδέψουν τον Σεπτέμβρη. Το χαμηλό κόστος, η καλύτερη ποιότητα κόσμου, οι ιδανικές θερμοκρασίες, η ηρεμία συνηγορούν υπέρ.

Λάτρεις των φθινοπωρινών διακοπών μιλούν στο Dnews και εξηγούν γιατί προτιμούν να τη low season αντί της high season. «Είτε σε κάποιο νησί, είτε σε κάποιο χωριό στο βουνό το Σεπτέμβριο όλα είναι καλύτερα, ακόμα και η ποιότητα του φαγητού», τονίζουν στο Dnews.

«Οι διακοπές τον Σεπτέμβρη σου δίνουν κάτι τελείως διαφορετικό απ' τους τρεις μήνες του καλοκαιριού. Αρχικά απολαμβάνεις την άδεια Αθήνα το καλοκαίρι....χωρίς το χαμό της κίνησης και του κόσμου. Εκτός βέβαια από τα πλεονεκτήματα της παραμονής στην πόλη υπάρχουν και αυτά των διακοπών σου. Δεν υπάρχει τόσο κόσμος στις παραλίες με αποτέλεσμα την καλύτερη και πιο εύκολη επιλογή σου για βουτιά. Επίσης οι τιμές τον καταλυμάτων είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με το καλοκαίρι ενώ οι θάλασσες ακόμα πιο καθαρές. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν θα επέλεγα τις καλοκαιρινές μου διακοπές τον Σεπτέμβριο», δηλώνει η Βάσια.

Οι διακοπές του Σεπτεμβρίου είναι σίγουρα πιο οικονομικές μιας και ο μηνας αυτός θεωρείται low season. Δηλαδή ακόμα και στα πολυτελή καταλύματα υπάρχουν προσφορές ακόμα και 50% κάτω σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

«Ο Σεπτέμβρης είναι ιδανικός μήνας για μένα ώστε να κάνω διακοπές. Είναι ένας σχετικά ήρεμος μήνας χωρίς την πολυκοσμία των προηγούμενων μηνών. Οι παραλίες, αν επιλέξω σημείο κοντά στην θάλασσα, τον Σεπτέμβριο σου προσφέρουν την γαλήνη που χρειάζομαι, καθαρά νερά, όμορφα χρώματα!! Το ίδιο συμβαίνει αν επιλέξω το βουνό. Λίγος κόσμος και καλός. Ακόμα κ το φαγητό είναι καλύτερο και ίσως κ η διάθεση αυτών που σου το προσφέρουν, έχει φύγει το στρες που ζουν το καλοκαίρι να εξυπηρετήσουν τόσους πολλούς πελάτες. Τα δωμάτια επίσης είναι σε τιμές προσιτές κάτι που σε κάνει να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού. Οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία στην περιφέρεια είναι πιο εύκολες δίνοντας την δυνατότητα να είναι πιο ουσιαστικές, χωρίς πολυφωνία κ πολυκοσμία», υπογραμμίζει στο Dnews ο Κωνσταντίνος.

Ακόμα ένα κριτήριο είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αλλά και το γεγονός ότι αρκετοί μένουν στις μεγαλουπόλεις τον Αύγουστο καθώς είναι άδειες.

«Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν άντεχα τον καύσωνα και την πολυκοσμία. Ο συνδυασμός αυτός για εμένα είναι απαγορευτικός. Προτιμώ να είμαι στην Αθήνα τον Αύγουστο που έχουν φύγει όλοι και τον Σεπτέμβριο να πηγαίνω σε κάποιο νησί όπου δεν θα πνίγεται αφού οι περισσότεροι θα έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους. Φυσικά οι τιμές το καλοκαίρι είναι απαγορευτικές ενώ το Σεπτέμβρη έχουν τα κόστη έχουν μειωθεί αισθητά. Είναι και αυτός ένας βασικός παράγοντας για εμένα», υποστηρίζει με την σειρά του ο Διονύσης.

NETWORK