Ελλάδα

Χαλκιδική: Αίρονται όλα τα μέτρα για την πανώλη

Χαλκιδική: Αίρονται όλα τα μέτρα για την πανώλη Φωτογραφία: UNSPLASH
Από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου επιτρέπεται η μετακίνηση ζώων για σφαγή σε περιοχές που δεν υπήρξαν κρούσματα πανώλης.

Αίρονται τα μέτρα που είχε λάβει η περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μετά τις υπόνοιες για ύπαρξη πανώλης μικρών μηρυκαστικών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η περιφερειακή ενότητα ανέφερε πως «με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής Αικατερίνης Ζωγράφου αίρονται όλα τα μέτρα που είχαν επιβληθεί στην Π.Ε. Χαλκιδικής λόγω υπόνοιας παρουσίας πανώλης μικρών μηρυκαστικών».

Παράλληλα, από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου επιτρέπεται η μετακίνηση ζώων για σφαγή στις περιφερειακές ενότητες που δεν έχουν πληγεί από την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ωστόσο παραμένουν σε όλη τη χώρα τα υπόλοιπα μέτρα για τη μετακίνηση ζώων για αναπαραγωγή και πάχυνση αλλά και προς τους θερινούς βοσκοτόπους.

Η απαγόρευση μετακίνησης τέθηκε σε ισχύ εν μέσω των ιχνηλατήσεων από κτηνιατρικές υπηρεσίες και κτηνιάτρους όλης της χώρας και του ΕΛΓΑ αλλά και των Περιφερειών. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί πάνω από μισό εκατομμύριο ζώα ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε σε 38 μονάδες.

NETWORK