Ελλάδα

Λούνα Παρκ Χαλκιδική: «Πηγαινοερχόμαστε στα μνήματα και η ανομία βασιλεύει» - Ξεσπούν οι γονείς του 19χρονου

Λούνα Παρκ Χαλκιδική: «Πηγαινοερχόμαστε στα μνήματα και η ανομία βασιλεύει» - Ξεσπούν οι γονείς του 19χρονου
«Στην τιμή του παιδιού μου θα τους κάνω να μην κοιμούνται για μήνες» καταρρακωμένοι οι γονείς του 19χρονου ζητούν δικαίωση στη μνήμη του.

Οι αποκαλύψεις για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι crazy dance, το οποίο αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν «παλιοσίδερα» είναι καθημερινές και σοκάρουν. Τα σάπια από την παλαιότητα παιχνίδια που ήταν αυτοσχέδιες κατασκευές φτιαγμένες κομμάτι κομμάτι φαίνεται πως είναι η αιτία που οδήγησε στον θάνατο του 19χρονου.

Οι χαροκαμένοι γονείς του 19χρονου δεν έχουν σταματήσει να κινούν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να βρεθούν οι υπαίτιοι που οδήγησαν τον γιο τους στο θάνατο. Από την πρώτη ώρα της τραγωδίας ψάχνουν απαντήσεις και ζητούν να μάθουν ποιοι έκαναν τα στραβά μάτια αδειοδοτώντας τις εγκαταστάσεις του φονικού λούνα παρκ που εξελίχθηκε σε παγίδα θανάτου για τον άτυχο νέο εν μέσω διακοπών.

Καταρρακωμένοι αλλά αποφασισμένοι να δικαιωθεί η μνήμη του γιου τους οι γονείς του 19χρονου μίλησαν στο LIVE NEWS στο MEGA μιλώντας έξω από τα δόντια και προειδοποιώντας ότι δεν θα ησυχάσουν αν δεν τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

«Σκοτώθηκε ένα παιδί δεν θα συλληφθούν οι ένοχοι;» ψέλλισε ο πατέρας του. «Θα φροντίσουμε να το τελειώσουμε μόνοι μας το θέμα αν οι υπεύθυνοι την γλιτώσουν». Παράλληλα η μητέρα του αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας μίλησε για τις τελευταίες δραματικές στιγμές που ζήτησε να μειωθεί η ταχύτητα στο παιχνίδι αλλά ο χειριστής αδιαφόρησε προκλητικά. «Φώναξα στον χειριστή να κόψει ταχύτητα αλλά αδιαφόρησε».

mama giani 9eed4

«Όλοι προσπαθούν να πετάξουν τις ευθύνες. Δεν υπάρχει άδεια, δεν υπάρχει πιστοποίηση, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει αρτιμελές ούτε ένα τμήμα όλων αυτών των παιχνιδιών. Φυσικά και είναι σάπια, φυσικά και είναι ιδιοκατασκευές, φυσικά και μοιράζεται το χρήμα, φυσικά και γίνονται όλα αυτά τα πράγματα. Δε θα μου ξεφύγει κανένας. Όση δύναμη κι αν έχω. Η οικογένεια διαλύθηκε» ξεσπά.

Ο αγώνας του στη μνήμη του παιδιού του, συνεχίζεται και όπως λέει ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που χάθηκε στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου, «δεν θα τελειώσει, παρά μόνο όταν ο Θεός θελήσει να πάρει κι εμένα».

«Μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν»

Σύμφωνα με τον πατέρα του Γιάννη, όταν πήγε στο Ειρηνοδικείο, διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο φάκελλο πέρα από μια βεβαίωση και κάτι υπεύθυνες δηλώσεις. Πήγαμε στο δήμο για να ζητήσουμε μόνοι μας τα χαρτιά που δεν υπάρχουν».

«Πριν 15 λεπτά παραλάβαμε την απάντηση: Όλα τα σχετικά έγγραφα πλην του ενός που το παραλάβαμε, όλα έχουν προσκομιστεί στην έρευνα και την προκαταρκτική εξέταση. Μας εμπαίζουν και μας κοροϊδεύουν. Η θα ξεκαθαριστεί από την πολιτεία το θέμα ή θα δώσω λύση μόνος μου».

Μητέρα Γιάννη: «Το μηχάνημα γυρνούσε και τα παιδιά δεν τα έβλεπα από τη φόρα»

Η μητέρα που έχασε το παιδί της τόσο άδικα, εμφανίστηκε με ένα μπλουζάκι με φωτογραφία του 19χρονου Γιάννη. «Τη φοράω όλη μέρα και όλη νύχτα» είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο, πριν αρχίσει να περιγράφει την τραγωδία που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της.

«Ήταν καρτέρι θανάτου για όποιο παιδί πήγαινε. Αν δεν ήταν το δικό μου παιδί, θα ήταν κάποιο άλλο»

«Το μηχάνημα γυρνούσε και τα παιδιά δεν τα έβλεπα από τη φόρα, δε μπορούσα να ξεχωρίσω πού είναι. Ξεκίνησε ομαλά. Άρχισε να τρέχει υπερβολικά. Σηκώνω τα χέρια, ήμουν δίπλα και κρατούσα τον μικρότερο γιο μου. Του λέω τι κάνεις; Χαμήλωσε… Μου λέει: Καλά είναι, δε πειράζει! Και δεν το χαμήλωνε».

Και η μητέρα του Γιάννη κατέληξε: «Ήταν καρτέρι θανάτου για όποιο παιδί πήγαινε. Αν δεν ήταν το δικό μου παιδί, θα ήταν κάποιο άλλο».