Ελλάδα

Φωτιά τώρα και στην Κουνουπίτσα Τροιζηνίας - Κινητοποιήθηκαν 10 εναέρια μέσα

Φωτιά τώρα και στην Κουνουπίτσα Τροιζηνίας - Κινητοποιήθηκαν 10 εναέρια μέσα Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Καλύτερη εικόνα από τη φωτιά στο Ηράκλειο.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου εκδηλώθηκε φωτιά και στην Κουνουπίτσα Τροιζηνίας, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών που ξέσπασαν νωρίτερα στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου αλλά και στους Φούρνους.

Η φωτιά στην Κουνουπίτσα Τροιζηνίας εκδηλώθηκε σε δασική έκταση. Οι φλόγες είναι κοντά σε οικισμό, αλλά δεν φαίνεται να απειλείται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1185639649414024/}

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/pfbid03kXg1DKKELExoWV7CDYuRQwU98J32jP9VzAddo8ZtcjqJnkEeD3cFPoprdicgYwyl}

Στην περιοχή επιχειρούν 35 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και επτά οχήματα. Παράλληλα κινητοποιήθηκαν δέκα εναέρια μέσα, οχτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

{https://x.com/pyrosvestiki/status/1824816297307206138}

Πυρκαγιά στην Αστυπάλαια

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε ΧΥΤΑ στην Αστυπάλαια.

Για την αντιμετώπιση αυτής της πυρκαγιάς επιχειρούν εθελοντές πυροσβέστες με δύο υδροφόρα οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο.

{https://x.com/pyrosvestiki/status/1824814452350353665}

Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στο Ηράκλειο

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Εκεί επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 50 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα.

{https://www.youtube.com/watch?v=tr4KpPV2Zus}

{https://www.youtube.com/watch?v=fc_c3ZnOfAk}

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στο Καμάρι του δήμου Φούρνων.

Για αυτή τη φωτιά κινητοποιήθηκαν ένα ελικόπτερο και πέντε αεροσκάφη, ενώ εστάλησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα από το Καρλόβασι.

NETWORK