Ελλάδα

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας - Οι πρώτες του δηλώσεις

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας - Οι πρώτες του δηλώσεις
Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Απόστολο Λύτρα.

Εκτός φυλακής είναι πλέον ο Απόστολος Λύτρας, με περιοριστικούς όρους που μεταξύ άλλων του απαγορεύουν να πλησιάσει τη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου σε απόσταση 100 μέτρων.

Στην πρώτη του δήλωση, ο ποινικολόγος αρκέστηκε να ευχαριστήσει τους δικηγόρους του και την οικογένειά του. Από την πλευρά τους εκείνοι έκαναν λόγο για δικονομική δικαίωση, καθώς η κατηγορία που βαρύνει πλέον τον εντολέα τους είναι πλημμέλημα.

Επιπλέον, δήλωσαν ότι ο κ. Λύτρας το πρώτο που θα επιδιώξει είναι να ξαναδεί τα παιδιά του και βεβαίως να επανέλθει στα καθήκοντα του, αφού, όπως είπαν, δεν υπάρχει απόφαση.

«Θα τα πούμε εν καιρώ τα υπόλοιπα. Το μόνο που θέλω είναι να ευχαριστήσω τους δικηγόρους μου, την οικογένειά μου και τους συναδέλφους όλους που μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δυσκολία», δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας βγαίνοντας από τις φυλακές Κορίνθου.

Από κακούργημα, πλημμέλημα η κατηγορία για τον Απόστολο Λύτρα

4378103 fc898

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και παρέπεμψε τον Απόστολο Λύτρα στο Μονομελές Εφετείο Αθήνας για το πλημμέλημα της ενδοοικογενειακής επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση, σχετικά με τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Έτσι, το δικαστικό συμβούλιο μετέτρεψε την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο 52χρονος από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε πλημμέλημα.

Επιπλέον, οι δικαστές αποφάσισαν την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του ποινικολόγου με περιοριστικούς όρους και έτσι αποφυλακίστηκε έπειτα από τρεις μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του. Ωστόσο, στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και αντικατάσταση των όρων με προσωρινή κράτηση. Και αυτό γιατί θεωρήθηκε ότι παραβίασε τους όρους που του απαγόρευαν να πλησιάσει τη σύζυγό του και να επικοινωνήσει μαζί της.

4378108 467a4

Οι περιοριστικοί όροι για τον ποινικολόγο

- Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.

- Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.

- Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.

- Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

NETWORK