Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά στους Φούρνους - Διάσπαρτες εστίες (Εικόνες & βίντεο)

Μαίνεται η φωτιά στους Φούρνους - Διάσπαρτες εστίες (Εικόνες & βίντεο) Φωτογραφία: FACEBOOK
Συνολικά 19 άτομα μεταφέρθηκαν από παραλία με σκάφη, εξαιτίας της φωτιάς.

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στους Φούρνους, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και είχε ως συνέπεια να εκκενωθεί το Καμάρι με μήνυμα από το 112.

Πλέον, μάχη με τις φλόγες δίνουν 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οχτώ οχήματα, καθώς μόλις νύχτωσε σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Οι φλόγες καίνε χαμηλή βλάστηση και υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες, αλλά έχει μειωθεί η ένταση της φωτιάς, σύμφωνα την Πυροσβεστική.

{https://www.facebook.com/SamosVoice/posts/pfbid02mcVF3hgfK4nhhx1TVvn8NWif3fvr1Rzh77uXMmuNz8XeQwX8Nikh19aD9Tfa1b7fl}

Νωρίτερα, περιπολικό του Λιμενικού απομάκρυνε 16 άτομα από την παραλία Καμάρι και ιδιωτικό σκάφος μετέφερε άλλα τρία άτομα, εξαιτίας της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το Samos Voice

{https://x.com/DYalourakis/status/1824870461181735326}

{https://x.com/DYalourakis/status/1824870194529132850}

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο

Την ίδια ώρα, πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο στην Κορινθία.

Πρόκειται για εργοστάσιο εκκλησιαστικών ειδών, επί της οδού Ειρήνης στον Άγιο Κοσμά, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά το απόγευμα του Σαββάτου. Εξαιτίας της φωτιάς εστάλη και μήνυμα από το 112, που καλούσε τους πολίτες να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους, όπως και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Η φωτιά πλέον έχει περιοριστεί στους χώρους του εργοστασίου, αλλά παραμένει σε εξέλιξη. Εκεί επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

{https://www.youtube.com/watch?v=oCN6WCl3Li0}

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ώρες στην Αμαλιάδα, τις περιοχές Μεσοχώρια και Ζάρακες στην Εύβοια και στον Προφήτη Ηλεία Ηρακλείου.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που έκαιγε από την Παρασκευή σε δασική έκταση στην περιοχή Κρυόβρυση Κοζάνης.