Ελλάδα

Κέρκυρα: Καρέ- καρέ η διάσωση του 18χρονου τουρίστα που έπεσε από γκρεμό (Βίντεο)

Κέρκυρα: Καρέ- καρέ η διάσωση του 18χρονου τουρίστα που έπεσε από γκρεμό (Βίντεο)
Ο 18χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Πυροσβέστες διέσωσαν έναν 18χρονο τουρίστα, ο οποίος έπεσε από γκρεμό στην παραλία Γυαλί, στην Κέρκυρα, με συνέπεια να τραυματιστεί στο πόδι.

Ο νεαρός τουρίστας εντοπίστηκε σε απόκρημνο σημείο και μεταφέρθηκε σε παραλία. Από εκεί τον παρέλαβε ιδιωτικό σκάφος που τον μετέφερε στον όρμο Ερμόνων και στη συνέχεια με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κέρκυρας.

Για τον απεγκλωβισμό του 18χρονου επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Η επιχείρηση είχε μεγάλη επικινδυνότητα, εξαιτίας του καιρού, αλλά και επειδή ο τουρίστας είχε πέσει σε δύσβατο σημείο, επεσήμανε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, Νίκος Κόλλας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

{https://x.com/pyrosvestiki/status/1825933025042944339}

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση του 18χρονου στην Κέρκυρα

«Για διάσωση ενός αλλοδαπού από δύσβατο και απόκρημνο σημείο, ύστερα από πτώση του, στην περιοχή Γιαννάδες του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στη νήσο Κέρκυρα, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, σήμερα 20 Αυγούστου 2024, κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Με τη χρήση διασωστικών μεθόδων μετέφεραν τον τραυματισμένο άνδρα από το απόκρημνο σημείο στην ακτογραμμή. Στη συνέχεια παρελήφθη από ιδιωτικό πλωτό μέσο και μεταφέρθηκε στον όρμο Ερμόνων Κέρκυρας, όπου παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα Τρίτη 20 Αυγούστου 2024».

NETWORK