Ελλάδα

Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις για το μοιραίο λούνα παρκ - Σκουριά, χωρίς άδεια και εγκληματικές παραλείψεις

Δίχως τέλος οι αποκαλύψεις για το μοιραίο λούνα παρκ - Σκουριά, χωρίς άδεια και εγκληματικές παραλείψεις
Ο χρόνος στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής φαίνεται να έχει σταματήσει μετά τον τραγικό θάνατο του Γιάννη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε λούνα παρκ, μπροστά στη μητέρα και τα δύο αδέρφια του.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι βαριά, με τους κατοίκους να αδυνατούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί, ενώ οι αποκαλύψεις σχετικά με τα παιχνίδια της μοιραίας εγκατάστασης προκαλούν σοκ.

Οι περαστικοί βλέπουν τα παιχνίδια του λούνα παρκ, που έχει πλέον σφραγιστεί, και σκέφτονται πως αυτός ο χώρος θα έπρεπε να προσφέρει χαρά στα παιδιά, όχι να τα οδηγεί στον θάνατο. Ανάλογες σκέψεις έχει και ο κ. Γιάννης, ο οποίος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 23/8 στο ΕΡΤNews ανέφερε ότι και τα εγγόνια του, που ζουν στο εξωτερικό, στο Βέλγιο, και έρχονται στη Χαλκιδική για διακοπές, πήγαιναν συχνά εκεί για να παίξουν.

«Δεν ξέραμε ότι το λούνα παρκ δεν είχε άδεια»

«Δεν γνωρίζαμε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια ή ότι δεν πληρούσε τους κανονισμούς. Ο ιδιοκτήτης ήταν ένας απλός άνθρωπος, που μάλιστα άνοιξε και άλλο ένα λούνα παρκ λίγο πιο πέρα.

Ερχόμαστε εδώ τα καλοκαίρια για είκοσι χρόνια και είναι κρίμα… Γίναμε γνωστοί για λάθος λόγους. Τα εγγόνια μου έχουν παίξει στο τραμπολίνο, αλλά και στις καρέκλες, το έμαθα μετά το τραγικό συμβάν, οπότε καταλαβαίνετε πώς νιώθω», δήλωσε ο κ. Γιάννης.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το λούνα παρκ

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για το λούνα παρκ στη Χαλκιδική, όπου ο 19χρονος βρήκε τραγικό θάνατο. Οι παραλείψεις και οι παρατυπίες φαίνεται να ξεκινούν από τις 15 Μαΐου, όταν η μοιραία επιχείρηση άρχισε να λειτουργεί χωρίς άδεια.

Παρόλο που το λούνα παρκ ήταν ανοιχτό για τρεις ολόκληρους μήνες χωρίς την απαραίτητη άδεια, δηλαδή από τις 15 Μαΐου έως τις 19 Αυγούστου, οι αρμόδιες αρχές δεν προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο επιχειρηματίας διατηρούσε και δεύτερο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, το οποίο επίσης σφραγίστηκε καθώς λειτουργούσε χωρίς άδεια.

NETWORK