Ελλάδα

Χαλκιδική: «Καίει» τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ η κατάθεση της συζύγου του

Χαλκιδική: «Καίει» τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ η κατάθεση της συζύγου του Φωτογραφία: INTIME/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
«Ο χειριστής και ο σύζυγός μου έφυγαν από το λούνα παρκ αμέσως μόλις έγινε το δυστύχημα» φέρεται να κατέθεσε η σύζυγος του ιδιοκτήτη.

Ανατροπή στην υπόθεση με τον θανάτου του 19χρονου Γιάννη στο λούνα πάρκ της Χαλκιδικής φέρνει η κατάθεση της συζύγου του 58χρονου ιδιοκτήτη.

Μέχρι τώρα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι όταν συνέβη η τραγωδία, στο σημείο ήταν παρών μόνο ο 19χρονος χειριστής, ο οποίος και έφυγε μετά το δυστύχημα. Ωστόσο όπως φαίνεται μπροστά στην τραγωδία ήταν και ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, ο οποίος επίσης έφυγε αμέσως μετά από το σημείο. Αυτό κατέθεσε σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύζυγος του ιδιοκτήτη.

Όπως προκύπτει από την κατάθεσή της, που επικαλείται η ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ βρισκόταν την ώρα του δυστυχήματος στην επιχείρηση. «Είδα ένα άντρα αιμόφυρτο και αναίσθητο δίπλα στο μηχάνημα. Ο χειριστής και ο σύζυγός μου έφυγαν από το λούνα παρκ αμέσως μόλις έγινε το δυστύχημα» φέρεται να δήλωσε η σύζυγος του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

Τα πέντε ερωτήματα της οικογένειας

Την ίδια ώρα οι έρευνες οι έρευνες της εισαγγελίας συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση ενώ νωρίτερα σήμερα η οικογένεια κατέθεσε υπόμνημα με πέντε βασικά ερωτήματα. Το υπόμνημα αναφέρει αναλυτικά:

«Αιτούμεθα να διερευνηθεί:

α) Πότε ηλεκτροδοτήθηκε η επιχείρηση λούνα παρκ;

β) Τι έγγραφα κατατέθηκαν για την ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ;

γ) Πού πιστοποιήθηκαν τα έγγραφα που τυχόν κατατέθηκαν;

δ) Ποιο πρόσωπο έχει βγάλει την άδεια καταλληλότητας για το συγκεκριμένο μηχάνημα; Πότε εκδόθηκε η συγκεκριμένη άδεια; Με ποια χρονική ισχύ;

ε) Να προσκομιστούν στην Εισαγγελική - Προανακριτική Αρχή το τιμολόγιο αγοράς του επίμαχου μηχανήματος/παιχνιδιού και τα έγγραφα συνοδευόμενα με τη μελέτη για την πιστοποίηση του συγκεκριμένου μηχανήματος από διαπιστευμένο/πιστοποημένο φορέα».

Σημαντικές παραλείψεις στο λούνα παρκ - Φαίνονται ακόμα και με γυμνό μάτι

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννης Μανδράου, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις κινήσεις της οικογένειας.

«Κατατέθηκε στο Α.Τ. Κασσάνδρας η δήλωση προς υποστήριξη κατηγορίας και διορίσαμε έναν πραγματογνώμονα για λογαριασμό της οικογένειας. Άτυπα μπορώ να πω ότι υπάρχουν σημαντικές παραλείψεις που φαίνονται ακόμα και με γυμνό μάτι. Μηχανήματα σκουριασμένα, με κάποια παλαιότητα που σίγουρα δεν θεωρούνται κατάλληλα για τη συγκεκριμένη χρήση τους» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Για το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης φέρεται να μην έχει άδεια χρήσης του οικοπέδου, όπου βρισκόταν στο λούνα παρκ, ο κ. Μανδράου δήλωσε πως «υπάρχει στη δικογραφία ένα πιστοποιητικό που είχε προσκομίσει, φαντάζομαι στο πλαίσιο μιας αίτησης που είχε κάνει, δεν είχε λάβει προφανώς την άδεια για την χρήση της επιχείρησης, αλλά αυτό που έχει προσκομίσει είναι ένα ληγμένο πιστοποιητικό, προφανώς από την προηγούμενη τουριστική περίοδο, ληγμένο από τον Απρίλιο του 2024. Ένα χαρτί του οποίου η χρονική διάρκεια είχε λήξει. Αντιλαμβάνεστε ότι ξεκίνησε η λειτουργία του λούνα παρκ, χωρίς να υπάρχει πιστοποιητικό καταλληλότητας των μηχανημάτων».

Για την ευθύνη που φέρει ο δήμος Κασσάνδρας, ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι «είχε ενημερωθεί από την Αστυνομία στις αρχές του Ιουλίου σε επιτόπιο έλεγχο που είχε γίνει ότι η επιχείρηση δεν πληροί τον φάκελο, ούτε έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της αδειοδότησης. Αυτό που εξοργίζει κι εμάς και την οικογένεια είναι ότι με έγγραφη ενημέρωση ο δήμος έλαβε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έπρεπε να έχει στην κατοχή του για να εκκινήσεις τις διαδικασίες εποπτείας και ενδεχομένως, να διαπιστώσει τις παραβάσεις, ακόμα και να σφραγίσει τον χώρο». Απορίας άξιο ωστόσο είναι και η ηλεκτροδότηση του λούνα παρκ.

«Αυτή είναι και η δική μας απορία. Είναι ένα από τα κύρια ερωτήματα που έχουμε υποβάλει και επίσημα. Πώς δηλαδή μια επιχείρηση χωρίς άδεια λειτουργίας, έλαβε από τον ΔΕΔΔΗΕ πρόσβαση στην ηλεκτροδότηση;» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της οικογένειας 19χρονου Γιάννη.

 

NETWORK