Ελλάδα

Πότε και τι ώρα θα ανοίξουν οι ουρανοί στην Αθήνα - Έρχονται καταιγίδες και έντονα φαινόμενα

Πότε και τι ώρα θα ανοίξουν οι ουρανοί στην Αθήνα - Έρχονται καταιγίδες και έντονα φαινόμενα Φωτογραφία: eurokinissi
Η αστάθεια του καιρού αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική κυρίως την Πέμπτη. Αυτό αναφέρει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννάπουλου από την γενικότερη καιρική αστάθεια αυτής της εβδομάδας δεν θα γλιτώσει ούτε η Αθήνα, στην οποία το μεσημέρι της Πέμπτη αναμένεται να σημειωθούν αξιόλογες καταιγίδες.

Σε αυτό συνηγορεί και το προγνωστικό μοντέλο του windy όπου δείχνει έντονα φαινόμενα στην Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και όχι μόνο. 

Σύμφωνα με τον παρακάτω χάρτη θα επηρεαστούν περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, την Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδική.

Νοτιότερα, στη δίνη της κακοκαιρίας για την Πέμπτη φαίνεται πως είναι η νότιοανατολική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα.

athina38_34db3.jpg

Όσον αφορά την Αττική τόσο το windy όσο και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος συμφωνούν για καταιγίδες την Πέμπτη το μεσημέρι στην Αττική, από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και τις 8 με 9 μ.μ. Μάλιστα, όπως είπε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι μετεωρολόγοι αυτή τη στιγμή, θέλει τις βροχές να πλήττουν το κέντρο της Αθήνας και τα βόρεια Προάστια ενώ, δεν φαίνεται να επηρεάζονται τα νότια προάστια του νομού.