Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται ψύχρα - Θα δούμε μονοψήφια νούμερα στη θερμοκρασία

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται ψύχρα - Θα δούμε μονοψήφια νούμερα στη θερμοκρασία Φωτογραφία: intime
Σε φθινοπωρινό μοτίβο μπαίνει πλέον ο καιρός σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σε άστατο καιρικό μοτίβο θα παραμείνει και σήμερα Παρασκευή ή χώρα μας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ενώ την Κυριακή αναμένεται ραγδαία πτώση του υδραργύρου στη βόρεια Ελλάδα καταγράφοντας ακόμα και μονοψήφια νούμερα.

Σήμερα θα υπάρχει αστάθεια προς τα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και θα οδηγηθούμε σε φθινοπωρινό, φυσιολογικό για την εποχή καιρό.

Βρισκόμαστε και τυπικά στην έναρξη φθινοπώρου και θα έχουμε αρκετές βροχοπτώσεις αλλού πιο έντονες και αλλού πιο ήπιες.

Σήμερα Παρασκευή, προς τη δυτική βορειοδυτική Ελλάδα θα περάσουν κάτι καταιγίδες προς την Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία και θα φθάσουν οριακά προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και θα επεκταθούν προς τη βόρεια Ελλάδα, κεντρική ανατολική Μακεδονία και Θράκη και λιγότερο προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα στο εσωτερικό θα επικρατήσει καλοκαιρία με θερμοκρασίες έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο, με λίγα περάσματα συννεφιάς με πολύ μικρή πιθανότητα το απόγευμα κάποιας μπόρας προς τα δυτικά, βορειοδυτικά τμήματα του νομού Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι πιο άστατος με αρκετές συννεφιές οι οποίες θα δώσουν κάποιες βροχές με δυτικούς, νοτιοδυτικούς ανέμους.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Δεν αλλάζει στην ουσία το καιρικό μοτίβο.

Πάλι θα παραμείνουμε σε ένα άστατο καιρικό μοτίβο ιδιαίτερα για τη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα περισσότερο έντονα φαινόμενα τα αναμένουμε στην Ήπειρο και στο βόρειο Ιόνιο εκεί που βρίσκονται και πιο κοντά αυτές οι περιοχές στο κύμα κακοκαιρίας το οποίο περνάει πολύ πιο βόρεια από τη χώρα μας.

Σε ότι αφορά τα ονόματα αυτά δίνονται επίσημα από την ΕΜΥ.

Την Κυριακή τα βόρεια τμήματα θα συναντήσουμε κάποιες τοπικές βροχές στα εσωτερικά της Κρήτης και το βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο

Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην υπόλοιπη χώρα με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες..

Την Κυριακή με Δευτέρα θα δούμε να πέφτει περισσότερο ο υδράργυρος

Θα κάνει κρύο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα βλέπουμε ακόμα και μονοψήφιες θερμοκρασιακές τιμές.

Πιο έντονη η αστάθεια, περισσότερη η αίσθηση της ψύχρας.

Θα δούμε ακόμα και θερμοκρασίες κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου στη βορειοδυτική Ελλάδα και αργά το μεσημέρι στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα θα είμαστε 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.