Ελλάδα

Θάνατος 19χρονου στο λούνα παρκ: Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της δημάρχου και αντιδημάρχου

Θάνατος 19χρονου στο λούνα παρκ: Πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της δημάρχου και αντιδημάρχου Φωτογραφία: INTIME/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Εισαγγελική παρέμβαση για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι.

Αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις είναι η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά και ένας αντιδήμαρχος, για το δυστύχημα στο λούνα παρκ που κόστισε τη ζωή στον 19χρονο.

Ο γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Γιάννης Σάββας, κίνησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος της δημάρχου και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην αδειοδότηση και τον έλεγχο του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι αμφότεροι παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο αιρετών, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Η δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος θα δώσουν εξηγήσεις και θα αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος του.

Στο μεταξύ υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση για το δυστύχημα στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Eφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλύβης, ζήτησε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής να επιμεληθεί προσωπικά όλες τις εισαγγελικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη, ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα, προκειμένου να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα όσον αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών.