Ελλάδα

Παπαδόπουλος στο Dnews: «Δεν είμαστε ακόμα βέβαιοι αν τα 4,5 Ρίχτερ στην Ιστιαία ήταν ο κύριος σεισμός»

Παπαδόπουλος στο Dnews: «Δεν είμαστε ακόμα βέβαιοι αν τα 4,5 Ρίχτερ στην Ιστιαία ήταν ο κύριος σεισμός»
Καθησυχαστικός σχετικά με το χθεσινό σεισμό μεγέθους 4,5 ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της βόρειας Εύβοιας και έγινε αισθητός στην Αθήνα είναι ο σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στο Dnews ανάφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο για μεγαλύτερους σεισμούς από το 2,3 που μπορεί να φτάσουν και το 4 στο μέγεθος, ωστόσο εφόσον ο 4,5 δεν μπόρεσε να βλάψει την περιοχή, δεν θα μπορέσουν να την βλάψουν όσοι προσεγγίσουν το μέγεθος 4.

Η δήλωσή του στο Dnews:

«Μετά τον χθεσινοβραδινό σεισμό με μέγεθος, 4,5 ρίχτερ έχουν ακολουθήσει περίπου 10 μικρότεροι σεισμοί με μέγιστο μέγεθος 2,3 ρίχτερ. Δεν είμαστε ακόμα βέβαιοι αν ο 4,5 ήταν ο κύριος ή όχι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να μπορέσουμε να το κρίνουμε αυτό. Ένα ανοιχτό ενδεχόμενο είναι ότι επειδή ο μεγαλύτερος σεισμος είναι 2,3 μετά τον 4,5, υπάρχει ενδεχόμενο για σχετικά μεγαλύτερους σεισμούς που μπορεί να φτάσουν και το 4 στο μέγεθος, αλλά εφόσον ο 4,5 δεν μπόρεσε να βλάψει την περιοχή, δεν θα μπορέσουν να την βλάψουν σεισμοί που μπορεί να προσεγγίσουν ακόμα και το μέγεθος 4».

NETWORK