Ελλάδα

Μύκονος: Σπείρα προωθούσε γυναίκες στη σεξεργασία – Μέσω site τα ραντεβού

Μύκονος: Σπείρα προωθούσε γυναίκες στη σεξεργασία – Μέσω site τα ραντεβού Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
Τρεις γυναίκες διασώθηκαν στην επιχείρηση για την εξάρθρωση της σπείρας στη Μύκονο.

Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα η οποία προωθούσε γυναίκες στη σεξεργασία στη Μύκονο, κλείνοντας ραντεβού μέσω ιστοσελίδας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (27/8), εντοπίστηκαν και διασώθηκαν τρεις γυναίκες, στις οποίες παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, με τη συνδρομή της εξειδικευμένης MKO σε ζητήματα εμπορίας ανθρώπων «OUR GREECE».

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, 31, 32 και 41 ετών, κανόνιζαν προωθούσαν γυναίκες στη σεξεργασία στη Μύκονο, κανονίζοντας ραντεβού μέσω ιστοσελίδας.

Στο site εμφανίζονταν αγγελίες με τα στοιχεία των γυναικών, το τηλέφωνο του «γραφείου» καθώς και το χρηματικό αντίτιμο για τις «υπηρεσίες». Η αμοιβή καθοριζόταν ανάλογα με τη διάρκεια του ραντεβού, το οποίο μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε χώρο της εγκληματικής ομάδας («incall» ραντεβού) ή στην οικία των πελατών ή σε ξενοδοχεία που επέλεγαν αυτοί («outcall» ραντεβού).

ΜΥΚΟΝΟΣ

Ο 31χρονος αποτελούσε τον υπεύθυνο- συντονιστή των ραντεβού και οι άλλοι δύο ήταν οι οδηγοί. Για την εξάρθρωση της σπείρας έγινε αστυνομική επιχείρηση, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού, σε δύο ξενοδοχεία τα οποία χρησιμοποιούσε η εγκληματική ομάδα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για, κατά περίπτωση, εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.