Πολιτική

Ηλιόπουλος: Ντροπή η ανακοίνωση της Hellenic Train για τον Προαστιακό - Παρέμβαση στη δίκη για τα Τέμπη

Ηλιόπουλος: Ντροπή η ανακοίνωση της Hellenic Train για τον Προαστιακό - Παρέμβαση στη δίκη για τα Τέμπη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Η σύγκρουση των τρένων του Προαστιακού αποφεύχθηκε λόγω του επαγγελματισμού των μηχανοδηγών, τονίζει ο Ηλιόπουλος.

Την έντονη αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου προκάλεσε η ανακοίνωση της Hellenic Train για το περιστατικό με τα δύο τρένα του Προαστιακού που κινούνταν το ένα προς το άλλο.

Η ανακοίνωση «δεν είναι απλά ντροπή, αποτελεί ευθεία παρέμβαση στην δίκη του εγκλήματος των Τεμπών», υπογραμμίζει ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

«Υποστηρίζει ότι δεν έχει σημασία που δεν λειτουργούν βασικά συστήματα ασφαλείας (ούτε καν τα φανάρια), σημασία έχει μόνο η τήρηση του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας: “Αυτός είναι ο μόνος τρόπος”. Υποστηρίζει δηλαδή ότι δεν έχουν σημασία τα συστήματα ασφαλείας αλλά μόνο ο ανθρώπινος παράγοντας», συνεχίζει σε ανάρτησή του.

Στη συνέχεια αναφέρεται στον πρόεδρο της Hellenic Train, Θανάση Ζηλιασκόπουλο, για τον οποίο σημειώνει ότι είναι «πρώην μέλος της διοίκησης της Trainose για πέντε χρόνια και από τους ανθρώπους που φέρουν ευθύνη ακριβώς για την απουσία των συστημάτων ασφαλείας».

Η μετωπική σύγκρουση των τρένων μέσα στην Αθήνα, σε γραμμή που δεν λειτουργούν τα βασικά συστήματα ασφαλείας, αποφεύχθηκε λόγω του επαγγελματισμού των μηχανοδηγών, «των εργαζομένων που τόσο έχει συκοφαντήσει η κυβέρνηση», τονίζει ακόμα ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

«Ζούμε από τύχη 2.0. Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μετωπική σύγκρουση τραίνων μέσα στην Αθήνα, σε γραμμή που δεν λειτουργούν βασικά συστήματα ασφαλείας. Η σύγκρουση αποφεύχθηκε λόγω του επαγγελματισμού των μηχανοδηγών, των εργαζομένων που τόσο έχει συκοφαντήσει η κυβέρνηση.

Η σημερινή ανακοίνωση της Hellenic Train δεν είναι απλά ντροπή, αποτελεί ευθεία παρέμβαση στην δίκη του εγκλήματος των Τεμπών.

Τι λέει η ανακοίνωση;

Υποστηρίζει ότι δεν έχει σημασία που δεν λειτουργούν βασικά συστήματα ασφαλείας (ούτε καν τα φανάρια), σημασία έχει μόνο η τήρηση του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας: “Αυτός είναι ο μόνος τρόπος”. Υποστηρίζει δηλαδή ότι δεν έχουν σημασία τα συστήματα ασφαλείας αλλά μόνο ο ανθρώπινος παράγοντας.

Ποιος όμως είναι στην διοίκηση της Hellenic Train; Από τον Μάιο στην διοίκηση της εταιρείας είναι ο Θ. Ζηλιασκόπουλος, πρώην μέλος της διοίκησης της Trainose για πέντε χρόνια και από τους ανθρώπους που φέρουν ευθύνη ακριβώς για την απουσία των συστημάτων ασφαλείας. Ο άνθρωπος που ο Γεραπετρίτης ήθελε να τοποθετήσει στην δική του επιτροπή διερεύνησης των Τεμπών και αναγκάστηκε να τον παραιτήσει.

Ο Θ. Ζηλιασκόπουλος ταυτόχρονα έχει τοποθετηθεί και στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.
Το γεγονός ότι σήμερα δεν υπήρξε μία χειρότερη εξέλιξη το χρωστάμε μόνο στους μηχανοδηγούς. Για κυβέρνηση και διοικήσεις υπάρχει μόνο μία λέξη: εγκληματίες.

{https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/pfbid035c7cnrxd37ESLqpCgQ1KiCmBcJ1auT14wLAbnMxx3eHZMXL8TM1e7QCHckq2tUxZl}