Ελλάδα

Τάσος Αρνιακός στο Dnews: Κορυφώνεται η κακοκαιρία, οι περιοχές στο «κόκκινο» - Live η πορεία της, «ποτάμια» οι δρόμοι

Τάσος Αρνιακός στο Dnews: Κορυφώνεται η κακοκαιρία, οι περιοχές στο «κόκκινο» - Live η πορεία της, «ποτάμια» οι δρόμοι
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο απο την κακοκαιρία; Πότε θα εξασθενήσει το φαινόμενο; Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού του μετεωρολόγου κ. Τάσου Αρνιακού στο Dnews.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η φθινοπωρινή τύπου κακοκαιρία όπου από το μεσημέρι και μετά πλήττει την Αττική και την Εύβοια.

Τα φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής, στα βόρεια προάστια, ενώ κινήθηκαν νοτιότερα και δυτικά, από τον Κηφισό και έπειτα κατά τόπους στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε την πρόγνωση καιρού από τον κ. Τάσο Αρνιακό στο Dnews για τις επόμενες δύο ημέρες.

«Συνεχίζεται σήμερα και κορυφώνεται αύριο η φθινοπωρινή τύπου κακοκαιρία με βροχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτώσεις θυελλώδεις ανέμους την ώρα του φαινομένου δηλαδή τα μπουρίνια και βροχές που ενδεχομένως δυνητικά να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές συνήθως απροστάτευτες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν κυρίως είναι γύρω από το Θερμαϊκό κόλπο δηλαδή η Χαλκιδική, η Πιερία, η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποραδες, νοτιότερα η Εύβοια, η Ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής που θα έχει βροχές και σποραδικές καταιγίδες, (αστραπές και βροντές) και τα βουνά της Κρήτης.

Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, τα Δωδεκανησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από την άλλη οι άνεμοι δεν θα μας απασχολήσουν καθώς δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 4 με 5 τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στις ηπειρωτικές περιοχές και στις Κυκλάδες τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Βελτίωση περιμένουμε ουσιαστικά από την Κυριακή το απόγευμα και κυρίως από τη Δευτέρα, υποχώρηση των φαινομένων και άνοδο του υδραργύρου».

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Ποτάμια οι δρόμοι λόγω βροχής

Σε πολλές περιοχές της Αθήνας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης δημιουργήθηκαν προβλήματα τόσο στη μετακίνηση των αυτοκινήτων όσο και των πεζών. Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες. 

nonta38_03351.jpeg

nonta382_55916.jpeg

nonta893_d1d84.jpeg

broxi555_bebb5.jpg

NETWORK