Ελλάδα

Τρίκαλα: Ήχησε το 112 για το χαλάζι - Περιορίστε τις μετακινήσεις σας

Τρίκαλα: Ήχησε το 112 για το χαλάζι - Περιορίστε τις μετακινήσεις σας Φωτογραφία: INTIME/ΑΡΧΕΙΥ
Το επίκεντρο της κακοκαιρίας αυτή την ώρα η περιοχή των Τρικάλων.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στα Τρίκαλα λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

«Λόγω έντονης χαλαζόπτωσης στην περιοχή του Δήμου Τρικκαίων περιορίστε τις μετακινήσεις στην περιοχή» ενημερώνει το 112 ενώ καλεί τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών».

{https://twitter.com/112Greece/status/1829535778088837531}

Η Πολιτική προστασία έστειλε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα το μήνυμα στο 112 καθώς η περιοχή των Τρικάλων πλήττεται από ισχυρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση.

112-trikala_dfa91.jpg

Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δέιχνουν την ένταση της κακοκαιρίας.

{https://www.facebook.com/trikalaidees.gr/videos/911825654114325/}

Αρνιακός για κακοκαιρία

Μιλώντας στο Dnews o Τάσος Αρνιακός είπε ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τις επόμενες δύο ημέρες. «Συνεχίζεται σήμερα και κορυφώνεται αύριο η φθινοπωρινή τύπου κακοκαιρία με βροχές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτώσεις θυελλώδεις ανέμους την ώρα του φαινομένου δηλαδή τα μπουρίνια και βροχές που ενδεχομένως δυνητικά να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές συνήθως απροστάτευτες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν κυρίως είναι γύρω από το Θερμαϊκό κόλπο δηλαδή η Χαλκιδική, η Πιερία, η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποραδες, νοτιότερα η Εύβοια, η Ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής που θα έχει βροχές και σποραδικές καταιγίδες, (αστραπές και βροντές) και τα βουνά της Κρήτης.

Λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, τα Δωδεκανησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από την άλλη οι άνεμοι δεν θα μας απασχολήσουν καθώς δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 4 με 5 τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στις ηπειρωτικές περιοχές και στις Κυκλάδες τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Βελτίωση περιμένουμε ουσιαστικά από την Κυριακή το απόγευμα και κυρίως από τη Δευτέρα, υποχώρηση των φαινομένων και άνοδο του υδραργύρου».

Live η πορεία της κακοκαιρίας