Ελλάδα

Διαφωνία μετεωρολόγων για την κακοκαιρία Boris: «Έρχεται πιθανώς ισχυρότερη τη νέα εβδομάδα»

Διαφωνία μετεωρολόγων για την κακοκαιρία Boris: «Έρχεται πιθανώς ισχυρότερη τη νέα εβδομάδα»
Στα δυτικά και βόρεια θα κάνει την εμφάνισή της κυρίως η κακοκαιρία Boris με κυριότερα φαινόμενα τις βροχές και τις τοπικές καταιγίδες. Για ισχυρότερη κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα κάνει λόγω ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ πιο έντονα φαινόμενα θα υπάρξουν στην Ήπειρο, Ιόνιο, δυτική Μακεδονία ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενίσει.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με κατά τόπους πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

«Σύννεφα» μεταξύ μετεωρολόγων

Μεγάλη κουβέντα έχει ξεσπάσει μεταξύ των μετεωρολόγων για το πόσο μεγάλη θα είναι η κακοκαιρία Boris. Ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως η κακοκαιρία δεν θα επηρεάσει το 90% της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος όμως τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα για νέα ισχυρότερη κακοκαιρία από τα μέσα της εβδομάδας.

Ο γνωστός μετεωρολόγος επεσήμανε, ότι το όνομα της κακοκαιρίας δεν έχει δοθεί επίσημα από την ΕΜΥ, οπότε δεν υφίσταται και στη συνέχεια ενημέρωσε για το νέο επικίνδυνο κύμα που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

{https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/pfbid02uCwt8HvFp13g6qV69cexHD2tixbwgEzsuicXXHHisRDu4HNa5DyFyaiCSi1W1rRml}

Την ίδια στιγμή, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρεται στην ιταλική κακοκαιρία Boris, η οποία θα επηρεάσει πολλές περιοχές και ενδεχομένως δημιουργήσει και προβλήματα σε ορισμένες περιοχές:

-Παρασκευή 13-9-2024 (από προμεσημβρινές ώρες ): Ισχυρές καταιγίδες που δυνητικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα σε Κέρκυρα, Παξοί-Αντιπαξοι, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα , Ιωάννινα, Κιλκίς ,Σέρρες.

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid02hv1mStmpNuBrKoCDJgFkNdjW9pt89qWmyC16MdwytQufkiKbLh9i4Z7UnLah6seil}

NETWORK