Ελλάδα

Μπουρίνια, κεραυνοί και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο - Φόβοι για μεγάλη καταιγίδα σε Αττική και Πελοπόννησο

Μπουρίνια, κεραυνοί και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο - Φόβοι για μεγάλη καταιγίδα σε Αττική και Πελοπόννησο Φωτογραφία: EUROKINISSI
Επί ποδός ακόμη και για «112» το Σάββατο λόγω μεγάλης καταιγίδας σε Αττική και Πελοπόννησο. Live η πορεία της κακοκαιρίας.

Πολύ ισχυροί άνεμοι και μπουρίνια αναμένονται το Σάββατο καθώς ο καιρός θα χαλάσει ακόμη περισσότερο, αλλά όχι παντού. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Θοδωρής Κολυδάς, ενδεχομένως το Σάββατο να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη καταιγίδα στην Αττική και την Πελοπόννησο με αποτέλεσμα να σταλεί ακόμη και το «112» κάτι που θα εξετάσουν αναλυτικά το πρωί του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τα πολύ έντονα φαινόμενα κατά τον Διευθυντή της ΕΜΥ αναμένονται από το μεσημέρι και μετά και χρειάζεται πολύ προσοχή. 

Ισχυρές καταιγίδες και από την Χριστίνα Σούζη

Όσα ανέφερε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης για τον καιρό του Σαββάτου

Σύμφωνα πάντως με το δελτίο της ΕΜΥ πάνω από τη χώρα θα παραμείνουν ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα πλήξει από τις πρωινές ώρες και κατά διαστήματα τις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία, κυρίως την κεντρική και ανατολική.

Στην Αττική, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται βροχές και καταιγίδες από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες ενώ τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται επίσης, βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και θα είναι ελαφρώς αυξημένες οι συγκεντρώσεις σκόνης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 32, στη Θεσσαλία από 21 έως 33, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 19 έως 33, στην υπόλοιπη Στερεά από 21 έως 32, στην Πελοπόννησο από 18 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 31, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 31, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 21 έως 31 και στην Κρήτη από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης.

Live η πορεία της κακοκαιρίας