Ελλάδα

Ροδόπη: «Κοιμήθηκε» το 112 - Τεράστιες κατολισθήσεις από την ισχυρή καταιγίδα (βίντεο)

Ροδόπη: «Κοιμήθηκε» το 112 - Τεράστιες κατολισθήσεις από την ισχυρή καταιγίδα (βίντεο) Φωτογραφία: FACEBOOK
Δεν στάλθηκε 112 για να προειδοποιήσει για την σφοδρή καταιγίδα, καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

Σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και κατολισθήσεις πλήττει τη Ροδόπη. Στην περιοχή του Ίασμου, οι πληροφορίες από το thesstoday, κάνουν λόγο για ένα εγκλωβισμένο λεωφορείου με επιβάτες στον Πολύανθο.

Η ίδια πηγή αναφέρει πως το λεωφορείο φέρεται να έχει εγκλωβιστεί από τα ορμητικά νερά που στο πέρασμά τους παρέσυραν μεγάλο όγκο φερτών υλικών. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις της Κομοτηνής και του Ιάσμου για την ασφαλή απομάκρυνση των επιβατών και του λεωφορείου.

{https://www.youtube.com/watch?v=w0SZKN9jXEs}

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες κατοίκων που αναφέρουν ότι δεν εστάλη μήνυμα από το 112 για να ενημερωθούν για τη σφοδρή καταιγίδα. Δεν ειδοποιήθηκαν για να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να βρίσκονται στους δρόμους κατά τη διάρκεια των κατολισθήσεων.

kataigida-rodopi1_a1da6.jpg

Μαρτυρίες οδηγών αναφέρουν πως το βουνό παρέσυρε πλαγιές και φερτά υλικά από εκτάσεις που κάηκαν πέρυσι, όταν ο Πολύανθος και δεκάδες άλλα χωριά της περιοχής βρέθηκε στο επίκεντρο της τεράστιας πυρκαγιάς στον Έβρο.

kataigida-rodopi2_c35c7.jpg

Εκτός από τις κατολισθήσεις, από την ισχυρή καταιγίδα έχει υπερχειλίσει και ο ποταμός Κομψάτος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αυλές σπιτιών. «Η κατάσταση από την πλευρά του Ιάσμου είναι τραγική. Έχει κατέβει όλο το βουνό και έχει γεμίσει με λάσπες την ευρύτερη περιοχή», ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής στο ThessToday.gr.

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/463586460011513/}

{https://www.youtube.com/watch?v=JnSMBGV3JJ8}

{https://twitter.com/ForecastGreece/status/1834619209298411806}