Ελλάδα

Κακοκαιρία: Πάνω από 50.000 κεραυνοί «έπεσαν» το Σάββατο στη χώρα (εικόνες)

Κακοκαιρία: Πάνω από 50.000 κεραυνοί «έπεσαν» το Σάββατο στη χώρα (εικόνες) Φωτογραφία: UNSPLASH
To meteo παραθέτει χάρτες με τους κεραυνούς που έπεσαν στη χώρα ως το απόγευμα του Σαββάτου.

Σταδιακά η κακοκαιρία υποχωρεί και το φαινόμενο της Ψυχρής Λίμνης απομακρύνεται από τη χώρα αφήνοντας πίσω του έναν συγκλονιστικό αριθμό κεραυνών.

Στον χάρτη που παραθέτει το meteo σημειώνονται οι κεραυνοί που κατέγραψε το όργανο Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 από την αρχή του 24ωρου έως τις 18:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας.

Όπως προκύπτει, καταγράφηκαν 53.892 κεραυνοί, 21.492 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 32.400 πάνω από τη θάλασσα. Όπως εξηγεί το meteo διακρίνεται η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα το μεσημέρι και απόγευμα επάνω από την Πελοπόννησο καθώς επίσης και η πρωινή δραστηριότητα στις Σποράδες η οποία συνοδεύτηκε με μεγάλα ύψη υετού.

keraynoi-meteo_120cf.jpg

Σε ότι αφορά στις βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν το Σάββατο κυρίως στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού, έως τις 18:00 περίπου, καταγράφηκε στην Αλόννησο και ήταν ίσο με 59 χιλιοστά.

meteo-yetos_64485.jpg