Διεθνή

Η κακοκαιρία Boris σαρώνει την Ευρώπη - 4 νεκροί στη Ρουμανία

Η κακοκαιρία Boris σαρώνει την Ευρώπη - 4 νεκροί στη Ρουμανία
Καταρρακτώδεις βροχές σάρωσαν την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών, με τις πλημμύρες να δημιουργούν εκτεταμένα προβλήματα στην Τσεχία, την Πολωνία, την Αυστρία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Κύμα σφοδρής φονικής κακοκαιρίας σαρώνει την Ευρώπη, με τον κόσμο να αναγκάζεται να ζει - σε πολλές περιοχές - σε συνθήκες μπλακ άουτ και την ίδια στιγμή οι φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών μεγαλώνουν.

Στη δίνη των πλημμυρών είναι η Ρουμανία που μετρά απώλειες ζωών μετά τις καταιγίδες που προκάλεσαν χάος στα ανατολικά της χώρας. Έχουν οργανωθεί, παράλληλα, ειδικές επιχειρήσεις διάσωσης με στρατιωτικά σκάφη και αεροπλάνα που μεταφέρουν ανθρώπους σε ασφαλή σημεία.

Τις τελευταίες ημέρες οι καταρρακτώδεις βροχές σάρωσαν την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών, με τις πλημμύρες να δημιουργούν εκτεταμένα προβλήματα στην Τσεχία, την Πολωνία, την Αυστρία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Νεκροί στη Ρουμανία

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι στην ανατολική Ρουμανία βρέθηκαν νεκροί μετά από καταρρακτώδεις καταιγίδες που έριξαν πρωτοφανή βροχή, αφήνοντας εκατοντάδες αποκλεισμένους σε πλημμυρισμένες περιοχές.

29240474_03921.jpg

Οι καταιγίδες έπληξαν 19 τοποθεσίες της Ρουμανίας, με τους ισχυρούς ανέμους να ρίχνουν δεκάδες δέντρα που προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα και μπλόκαραν τους δρόμους και την κυκλοφορία. Οι αρχές έστειλαν ειδοποιήσεις γραπτών μηνυμάτων στους κατοίκους για να τους προειδοποιήσουν για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν να απομακρύνουν τα νερά της πλημμύρας από τα σπίτια.

χ29240475_cfeaf.jpg

Χωρίς ρεύμα 63.000 νοικοκυριά στην Τσεχία

Στην Τσεχία, τα νερά των ποταμών έφτασαν σε επικίνδυνα επίπεδα σε δεκάδες περιοχές σε όλη τη χώρα, πλημμυρίζοντας σπίτια και δρόμους σε αρκετές πόλεις και χωριά. Η ισχυρή βροχόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι άφησαν περισσότερα από 63.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, ανακοίνωσε η τσεχική εταιρεία ηλεκτρισμού CEZ.