Ελλάδα

Καιρός: Κλείδωσε το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές

Καιρός: Κλείδωσε το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές
Το φθινόπωρο είναι εδώ... Το πρώτο οργανωμένο σύστημα κακοκαιρίας είναι γεγονός και φέρνει πολλές βροχές και καταιγίδες

Για τον καιρό των επόμενων ημερών μιλά στην τελευταία ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος ξεκαθαρίζει πως την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε και το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές.

Ξεκινώντας από το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη, σημειώνει πως στο Ιόνιο - αλλά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά - θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Την Παρασκευή, πάλι, θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και πιθανόν στα βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα το μεσημέρι - απόγευμα αστάθεια στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια.

Το Σάββατο στο βόρειο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Την Κυριακή οι βροχές θα επεκταθούν στη κεντρική Μακεδονία - Ανατολική Θεσσαλία, όπου το μεσημέρι θα έχουμε και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά.

Τέλος, τη Δευτέρα και την Τρίτη υπάρχει ένα χαμηλό που έρχεται από τα δυτικά και το οποίο μπορούμε να πούμε ότι είναι το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές, κυρίως δυτικά, κεντρικά, βόρεια και Ανατολικό Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες τις μέρες οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 5 έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

{https://x.com/KolydasT/status/1831261188673409498}

NETWORK