Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πλησιάζει διαταραχή - Προσοχή για ισχυρές βροχές σε αυτές τις περιοχές

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πλησιάζει διαταραχή - Προσοχή για ισχυρές βροχές σε αυτές τις περιοχές Φωτογραφία: intime
Έντονη κακοκαιρία από αύριο στη χώρα μας φέρνει διαταραχή από τα βόρεια Βαλκάνια.

Αλλάζει ο καιρός από αύριο με έντονα καιρικά φαινόμενα και μεγάλο όγκο βροχής σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, ανοίγονται μπροστά μας ημέρες οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από άστατες καιρικές συνθήκες, θα ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις κυρίως αύριο Παρασκευή από τα βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα, μεσα στο Σαββατοκύριακο θα βλέπουμε πιο πολλές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και από την άλλη εβδομάδα θα μας προσεγγίσει ένα πιο οργανωμένο χωρικά και χρονικά κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει περισσότερες βροχές και θα αφορά περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου θα χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας, αφού προηγηθεί χαμηό βαρομετρικό από τα Βαλκάνια το οποίο θα δώσει άστατο καιρό μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σήμερα θα είναι μία ημέρα όπου δεν αναμένουμε εκτεταμένη αστάθεια, σε ορεινές και ημιορινές περιοχές και προς το βόρειο Ιόνιο.

Την Παρασκευή πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή την Παρασκευή στην Κέρκυρα καθώς αναμένεται μεγάλος όγκος νερού.

Προσοχή και στη βορειοδυτική Ελλάδα, Ήπειρο και δυτική Μακεδονία ενώ αργότερα θα επηρεαστεί και τμήμα της βόρειας και κεντρικής χώρας με μειωμένη όμως ένταση όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα

Ο καιρός μέρα - μέρα τις επόμενες ημέρες

Αύριο, Παρασκευή, θα μας προσεγγισει μία διαταραχή από τα βόρεια Βαλκάνια.

Πρέπει να δείξουμε προσοχή προς το βόρειο Ιόνιο, την Κέρκυρα, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία καθώς προς το μεσημέρι θα δεχτούν μεγάλο όγκο νερού.

Κάποια φαινόμενα θα βγουν και προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα με σαφώς πιο μειωμένη ένταση ενώ η υπόλοιπη χώρα δεν επηρεάζεται.

Το Σάββατο, η διαταραχή θα κινηθεί πιο ανατολικά προς Χαλκιδική, Μακεδονία,,Σποράδες, τμήματα της Θράκης, ανατολική και νότια Θεσσαλία και πιθανόν κεντρική και βόρεια Εύβοια θα δεχτούν μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Δεν αποκλείεται αργά το απόγευμα να βρέξει για λίγο και στα βόρεια τμήματα του νομού Αττικής.

Οι επόμενες ημέρες μέχρι και το Σάββατο θα δίνουν θερμοκρασίες 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο υδράργυρος θα πέσει λίγο Κυριακή και Δευτέρα.