Ελλάδα

Λιγνάδης: «Είναι τραγικό να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε»

Λιγνάδης: «Είναι τραγικό να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε» Φωτογραφία: Eurokinissi
Έπειτα από μία αναβολή τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τους βιασμούς ενός 16χρονου το 2011 και δύο 17χρονων το 2015.

Δυόμιση χρόνια μετά την αποφυλάκιση του, ο Δημήτρης Λιγνάδης κάθεται εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τρεις βιασμούς ανηλικών. 

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έφτασε στο Εφετείο Αθηνών, περίπου στις 08:30 το πρωί, συνοδευόμενος από τη γνωστή ηθοποιό Ελένη Κούρκουλα.

«Είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε έναν άνθρωπο στη φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας πίκρανε, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά ή επειδή δεν μας εξυπηρέτησε», δήλωσε προσερχομένο και συμπλήρωσε: «Όλο αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα του βιασμού».

Υπενθυμίζεται πως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έχει καταδικάσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη σε 12χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τους βιασμούς των δύο 17χρονων, ενώ τον έχει αθωώσει για τους άλλους δύο βιασμούς που κατηγορούνταν ότι διέπραξε.

Ομόφωνη ήταν η αθώωση του για τον νεαρό άνδρα και τον εις βάρος του καταγγελόμενο βιασμό το 2018, που ουδέποτε εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει, ενώ κατά πλειοψηφία απηλλάγη και για την καταγγελόμενη άγρια σεξουαλική κακοποίηση ενός 16χρονου το 2011.

Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση και στον απόηχο οργισμένων αντιδράσεων τμημάτων της κοινωνίας, η Εισαγγελία Εφετών Αθήνας, άσκησε έφεση, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση του 16χρονου θα πρέπει να κριθεί εκ νέου από τη δικαιοσύνη.