Ελλάδα

Με τηλεοπτική παρέμβαση μπήκε τέλος στον Γολγοθά γυναίκας που περιμένει εδώ και 4 μήνες να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο Λάρισας

Με τηλεοπτική παρέμβαση μπήκε τέλος στον Γολγοθά γυναίκας που περιμένει εδώ και 4 μήνες να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο Λάρισας
Σε μία απίστευτη καταγγελία προέβη αργά το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο Λαρισαίος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως τόνισε, μία γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα υγείας περιμένει εδώ και τέσσερις μήνες για να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, αλλά δε μπορεί γιατί οι διοικητικές αρρυθμίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, δεν της το επιτρέπουν. Συγκεκριμένα, η μη ολοκλήρωση της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν της επιτρέπει να προμηθευτεί τα απαραίτητα αναλώσιμα για την επέμβαση!

«Κάνω έκκληση στον κ. Γεωργιάδη για το θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Ως βουλευτής αυτό εκλέχθηκα για να υπερασπίζομαι τους συμπολίτες μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη που επικοινώνησε με τον ΣΚΑΙ και δήλωσε πως «εντός δύο ημερών θα έχει λυθεί το θέμα, είναι ένα ζήτημα διοικητικό».

Λίγο μετά ο κ. Γεωργιάδης σε τηλεφωνική του παρέμβαση ωστόσο, σημείωσε πως «πράγματι δεν έχει διοριστεί ακόμη ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου και θα διοριστεί μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα, εκκρεμούσε η έκδοση του ΦΕΚ. Είναι θέμα δύο – τριών ημερών… Ουδόλως αυτό συνδέεται με τα αναλώσιμα και την αγορά αναλωσίμων. Ο διοικητής με υπογραφή του μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε προμήθεια…»

“Το θέμα όμως είναι γιατί δε μπορεί να εγχειριστεί η γυναίκα”, σχολίασε ο Δημοσιογράφος κ. Κούτρας. “Η αναφορά της κυρίας που δεν είναι μοναδική, είναι πως δεν γίνονται πολλές παρεμβάσεις, γιατί δεν υπάρχουν αναλώσιμα και ο διοικητής δεν υπογράφει για την προμήθεία τους… Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις” είπε στη συνέχεια ο κ. Κόκκαλης.

“Θα μου προωθήσετε την καταγγελία και θα τη διερευνήσω…” απάντησε ο υπουργός Υγείας. “Έκανα έκκληση σε εσάς όχι για να αντιδικήσουμε αλλά για να λυθεί το πρόβλημα της κυρίας” πρόσθεσε ο Λαρισαιος βουλευτής.

Πηγή: onlarissa.gr