Ελλάδα

Κακοκαιρία Atena - Meteo: Στους Αμπελόκηπους τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Κακοκαιρία Atena - Meteo: Στους Αμπελόκηπους τα μεγαλύτερα ύψη βροχής Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Δείτε την ανάλυση του Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo για το πέρασμα της κακοκαιρίας Atena από την Αθήνα.

Τον όγκο της βροχής που έπεσε στην Αθήνα το απόγευμα με το πέρασμα της κακοκαιρίας ATENA καταγράφει ο διευθυντής του αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος

Σε ανάρτησή του παραθέτει τα χάρτες με τον όγκο βροχής του έπεσε στην Αθήνα. «Ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου» γράφει ο Κώστας Λαγουβάρδος σημειώνοντας πως «Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του meteo.gr στους Αμπελόκηπους, με 32 χιλιοστά βροχής μέσα σε 50 λεπτά».

{https://www.facebook.com/lagouvardos.kostas/posts/pfbid02qJ7hjeR44zHWm2LoziWPhrEg2bWHXCbr8YrApoKnNHdvktFcztE3hEqVZaWLmTTEl}

Σημειώνεται ότι το πέρασμα της κακοκαιρίας ATENA από το κέντρο της Αθήνας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα το απόγευμα της Τρίτης. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ ακόμα και οδηγοί κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά στο κέντρο της Αθήνας.
Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με γυναίκα που σκαρφαλώνει στον «ουρανό» αυτοκινήτου της για να σωθεί από τα ορμητικά νερά στην οδό Αχαϊας στους Αμπελόκηπους, μόλις λίγα μέτρα από την λεωφόρο Κηφισίας.

Όπως φαίνεται και από σχετικό βίντεο μέσα στο όχημα είναι ένα ακόμα άτομο που αδυνατεί να βγει από την οροφή ενώ δίπλα ένα ταξί δίπλα της έχει παρασυρθεί.
Ανάλογο το σκηνικό με πλημμυρισμένους δρόμους ήταν και στο Μοναστηράκι και στα Εξάρχεια.