Ελλάδα

Καιρός: Μετά την Atena έρχεται ο Boris - Νέες βροχές και καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Μετά την Atena έρχεται ο Boris - Νέες βροχές και καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Η πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες.

Η κακοκαιρία Atena έφυγε, ο Boris έρχεται, με νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Γιώργου Τσατραφύλλια.

Αύριο, Πέμπτη, θα υπάρξει μια «καιρική ανάπαυλα» και από την Παρασκευή έρχεται το νέο βαρομετρικό χαμηλό, που θα προκαλέσει φαινόμενα τα οποία θα πλήξουν κυρίως τη δυτική Ελλάδα, αναφέρει ο μετεωρολόγος σε ανάρτηση.

«Από την Atena στον Boris. Καιρική ανάπαυλα αύριο Πέμπτη. Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα Boris αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων κυρίως στη δυτική Ελλάδα», γράφει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Επιπλέον θα πέσει η θερμοκρασία 6-8 βαθμούς ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι οι οποίοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού η θερμοκρασία από το Σαββατοκύριακο φαίνεται να διατηρείται σε φθινοπωρινά επίπεδα», συμπληρώνει.

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid0ymnGbH8b27VZqrQNGhdFdjTCj4VSpZGVcbHrWo9M9t9Wn9xoK6FQfGq1kM1Pibvfl}

Κολυδάς: Μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει ότι θα υπάρξει μια μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν στο δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου.

«Μια μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος , αλλά όχι σημαντική», γράφει σε ανάρτηση ο διευθυντής της ΕΜΥ.

«Ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, καθώς και βροχές, στο δεύτερο μισό του μήνα», συμπληρώνει.

{https://x.com/KolydasT/status/1833873090918363281}

Τι καιρό θα κάνει από αύριο έως και τη Δευτέρα

Αύριο, Πέμπτη, αναμένονται νεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες έως το απόγευμα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 28-29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29-31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές στα δυτικά και βαθμιαία τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά τους 27-29, στα βόρεια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28-30 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30-33 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει τους 27-28 και στα κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τοπικά τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα πέσουν τοπικές βροχές στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα, αρχικά ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, όμως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Τέλος, τη Δευτέρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.