Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Σύστημα κακοκαιρίας φέρνει καταιγίδες - Πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Σύστημα κακοκαιρίας φέρνει καταιγίδες - Πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Φωτογραφία: intime
Νέα κακοκαιρία στο τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σύστημα κακοκαιρίας φέρνει μέτωπα με έντονα καιρικά φαινόμενα από την Παρασκευή, σχηματίζοντας καιρό τύπου «Π» σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η κακοκαιρία της οποίας τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα την επόμενη εβδομάδα θα συνοδεύεται από αισθητή πτώση της θερμοκρασίας καθώς στη βόρεια Ελλάδα θα δούμε τον υδράργυρο να πέφτει ακόμα και 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, θα είναι μία ημέρα με περιορισμένη αστάθεια.

Περιορίζεται αυτός ο άστατος καιρός ωστόσο δεν θα απουσιάζουν οι βροχές και οι πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, τοπικά και χρονικά θα είναι πιο περιορισμένες.

Κάποια αστάθεια προς το βορειοανατολικό Αιγαίο, δυτικά της Λέσβου. Κατευθύνεται η καταιγίδα και προς τη Λήμνο τα οποία φαινόμενα δεν θα είναι μεγάλης έντασης.

Ακολουθεί ένα ακόμη σύστημα κακοκαιρίας, το οποίο συνοδεύεται από μέτωπα κακοκαιρίας, το οποίο θα απασχολήσει τη χώρα μας, δίνοντας τον τύπο καιρού «Π».

Εκεί θα έχουμε τα φαινόμενα προς τη δυτική Ελλάδα, τα βόρεια τμήματα και λιγότερο προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σήμερα Πέμπτη, στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα έχουμε περιορισμένα φαινόμενα και αργότερα τα φαινόμενα θα μετακινηθούν προς τα δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα με βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες.

Η υπόλοιπη χώρα δεν επηρεάζεται.

Η δυτική κυρίως Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα δέχονται αυτά τα περάσματα των βροχών και των καταιγίδων.

Στην Αττική, δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Ηλιοφάνεια με ένα πέρασμα από λίγες συννεφιές, οι άνεμοι σε μέτριες εντάσεις, η θερμοκρασία κοντά στους 33 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, νωρίς το πρωί ενδέχεται πέρασμα βροχών στα πόδια της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι μέτριας έντασης ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19 έως 20 βαθμούς Κελσίου τις πρωινές ώρες.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο Παρασκευή, οι επόμενες ημέρες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα χαρακτηρίζονται από τον καιρό τύπου «Π», περιοχές από την οροσειρά της Πίνδου και πιο δυτικά θα έχουμε τον πιο άστατο καιρό με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κατά περιόδους.

Θα υπάρχουν και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό.

Στη δεύτερη κλίμακα μπαίνει η βόρεια Ελλάδα, δηλαδή προς τη δυτική Μακεδονία την κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη, θα δούμε και πάλι κάποια φαινόμενα, πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Στην τρίτη κλίμακα επικινδυνότητας μπαίνει το ανατολικό Αιγαίο χωρίς να έχουμε κάτι το ανησυχητικό.

Κάποια διαστήματα βροχών θα έχουμε στην υπόλοιπη χώρα αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Όταν θα περάσει το κύμα αυτό κακοκαιρίας θα πέσει ο υδράργυρος και θα κάνει ακόμη και κρύο προς τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα τη νύχτα και το πρωί, όπου θα πάμε ακόμα στους 10 και 12 βαθμούς Κελσίου.

Άκρως φθινοπωρινό το σκηνικό.

Το Σαββατοκύριακο, η δυτική Ελλάδα θα είναι στο επίκεντρο των φαινομένων, ίσως και πιο ισχυρά τοπικά, λιγότερο η βόρεια Ελλάδα και προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σχηματίζεται το γράμμα «Π».

Στη χώρα μας στο εσωτερικό θα επικρατήσει καλοκαιρία με καλές θερμοκρασίες ενώ από την επόμενη εβδομάδα - από την Κυριακή και μετά- το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι η σταδιακή πτώση του υδραργύρου.

NETWORK